Προβλέψεις καιρού: αίθριος καιρός σήμερα με βροχές και καταιγίδες να έρχονται το Σάββατο και αναστάτωση στα Χριστούγεννα. Ο καιρός σήμερα, Παρασκευή, αναμένεται να είναι γενικά αίθριος, με τις μέγιστες θερμοκρασίες να φτάνουν έως και 19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, το σκηνικό θα αλλάξει από το Σάββατο, καθώς αναμένονται βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σήμερα ο καιρός θα παραμείνει γενικά αίθριος, με κάποιες τοπικές νεφώσεις που θα αυξηθούν κατά τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη το πρωί και τη νύχτα, με σχηματισμό τοπικής ομίχλης, κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και μεταβλητοί, με ένταση 3 έως 5 μποφόρ στο Αιγαίο. Οι θερμοκρασίες στα βόρεια θα κυμανθούν από 13 έως 15 βαθμούς, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές θα φτάσουν τους 15 έως 18 βαθμούς, με τοπικά 19 στα Δωδεκάνησα.
Από το Σάββατο, η κατάσταση του καιρού θα αλλάξει δραματικά, με βροχές και καταιγίδες να εκδηλώνονται από το απόγευμα στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν, με ένταση 3 έως 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Την Κυριακή, βροχές αναμένονται σε πολλές περιοχές της χώρας, με χιόνια στα βόρεια ορεινά. Οι ανατρεπτικές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν και στα Χριστούγεννα, με αστάθεια και τοπικές βροχές να προβλέπονται.
in.gr
![]()

