Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου, με πάνω από 800 άτομα στο κέντρο της Αγυιάς

Κρήτη: Νέα διάσωση 108 μεταναστών νότια της Γαύδου, με πάνω από 800 άτομα στο κέντρο της Αγυιάς

Επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στην Κρήτη: 108 διασώσεις νότια της Γαύδου και περισσότερα από 800 άτομα σε κέντρο φιλοξενίας. Η Κρήτη συνεχίζει να είναι επίκεντρο επιχειρήσεων διάσωσης μεταναστών, καθώς το βράδυ του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε μια νέα διάσωση νότια του νησιού. Οι 108 αλλοδαποί επιβιβάστηκαν στο σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το patris.gr, μία λέμβος με 108 μετανάστες εντοπίστηκε στα 41 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου από παραπλέον πλοίο σημαίας Αλγερίας, με την Λιμενική Αρχή Χανίων να ενημερώνεται άμεσα.

Αφού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, οι αλλοδαποί μεταφέρθηκαν με λεωφορείο στο εκθεσιακό κέντρο της Αγυιάς Χανίων, όπου φιλοξενούνται ήδη περίπου 700 μετανάστες που είχαν αφιχθεί στη δυτική Κρήτη τις προηγούμενες ώρες. Η κατάσταση έχει επανέλθει σε κρίσιμο επίπεδο, καθώς οι τοπικές αρχές αναφέρουν ότι η διαχείριση του χώρου και των εκατοντάδων διασωθέντων είναι ιδιαίτερα δύσκολη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι προηγήθηκαν άλλες τρεις επιχειρήσεις διάσωσης το ίδιο Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, 31 μετανάστες εντοπίστηκαν σε λέμβο σε απόσταση 41,8 ναυτικών μιλίων νότια των Καλών Λιμένων και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι εκεί. Επιπλέον, άλλοι 47 μετανάστες διασώθηκαν από σκάφος της FRONTEX στην ίδια περιοχή, ενώ νωρίτερα, 131 μετανάστες διασώθηκαν από αλιευτικό σκάφος νότια της Γαύδου.

in.gr

Loading

Play