Ο Βαγγέλης Παυλίδης συνεχίζει να γράφει ιστορία και είναι πλέον ο «βασιλιάς των 11 μέτρων» στην Ευρώπη. Κανείς στα δέκα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν σκοράρει περισσότερα γκολ από το σημείο του πέναλτι από τον Έλληνα διεθνή επιθετικό της Μπενφίκα.
Ανέκτησε την κορυφή των σκόρερ
Ο Βαγγέλης Παυλίδης ανέκτησε τη θέση του πρώτου σκόρερ στο πρωτάθλημα το Σάββατο (3/1) με χατ-τρικ στη νίκη με 3-1 επί της Εστορίλ στο Estádio da Luz – σημειώνοντας το πρώτο με εκτέλεση πέναλτι – στο τέλος του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος, ανεβάζοντας το σύνολο των γκολ του στα 17. Από αυτά σχεδόν τα μισά γκολ – ακριβώς οκτώ – σημειώθηκαν από το σημείο του πέναλτι.
Ο Παυλίδης μπροστά από τους Χάρι Κέιν και Κίλιαν Μπαπέ
Με αυτόν τον αριθμό οκτώ πέναλτι που έχουν εκτελεστεί, ο Παυλίδης είναι πράγματι ο παίκτης με τα περισσότερα γκολ από το σημείο του πέναλτι μεταξύ των δέκα κορυφαίων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Ξεχωρίζει μπροστά από τον Χάρι Κέιν, ο οποίος έχει επίσης εκτελέσει έξι πέναλτι μέχρι στιγμής. Σε αυτήν την ομάδα προσθέτει κάποιος και τον Κίλιαν Μπαπέ, ο οποίος επίσης σκόραρε πέντε πέναλτι, αλλά έχει ήδη αστοχήσει σε ένα.
Καθοριστικά στη βαθμολογία
Μερικά από αυτά τα οκτώ πέναλτι ήταν καθοριστικά για την τρέχουσα κατάταξη της Μπενφίκα. Ο Παυλίδης ευστόχησε σε δύο πέναλτι στον ίδιο αγώνα, στη συντριβή επί της Αρούκα (5-0), με τον ίδιο να έχει περισσότερα πέναλτι από τις Σπόρτινγκ (3) και Πόρτο (4) μαζί.
Ξεπέρασε Ντι Μαρία και Μήτρογλου
Εκτός από το ρεκόρ των πέναλτι, ο Παυλίδης έφτασε τα 53 γκολ για την Μπενφίκα, καθιστώντας τον 9ο ξένο παίκτη με τα περισσότερα γκολ στην ιστορία της ομάδας. Ξεπέρασε τον Ντι Μαρία και τον Μήτρογλου, και είναι μόλις δέκα γκολ μακριά από τον Σάλβιο.
![]()

