Χαλκίδα: Καταγγελίες για συστηματικό bullying του 15χρονου πριν την αυτοκτονία

Χαλκίδα: Καταγγελίες για συστηματικό bullying του 15χρονου πριν την αυτοκτονία

Για συστηματικό εκφοβισμό από συμμαθητές του μιλά η μητέρα του 15χρονου που έδωσε τέλος στη ζωή του τη Δευτέρα (5/1), πηδώντας από την Υψηλή Γέφυρα στη Χαλκίδα. Όπως καταγγέλλει, το παιδί της δεχόταν λεκτικές επιθέσεις και ξυλοδαρμούς, ενώ στο τάμπλετ του εντόπισε απειλητικά μηνύματα και βίντεο.

«Το παιδί μου δεχόταν εκφοβισμό και απειλές, τον έλεγαν χοντρό, τον έδερναν. Βρήκα βίντεο στο τάμπλετ του», δήλωσε η μητέρα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star. Πρόσθεσε ότι ο ανήλικος περνούσε πολύ χρόνο με βιντεοπαιχνίδια, ενώ το τελευταίο διάστημα έβλεπε ταινίες και διάβαζε άρθρα γύρω από σκοτεινά θέματα.

Σύμφωνα με την οικογένεια, την ημέρα της εξαφάνισής του ο 15χρονος είπε στη μητέρα του ότι θα πάει να πει κάλαντα και έφυγε από το σπίτι με το πατίνι και το κινητό του. Λίγες ώρες αργότερα εντοπίστηκε νεκρός στην περιοχή της Υψηλής Γέφυρας. Αρχικά οι Αρχές εκτίμησαν ότι επρόκειτο για αγνοούμενο από άλλη περιοχή ή ασυνόδευτο ανήλικο, ωστόσο στη συνέχεια διαπιστώθηκε η ταυτότητά του.

Τι βρέθηκε στο τάμπλετ

Η μητέρα ανέφερε ότι, ελέγχοντας το τάμπλετ του παιδιού, εντόπισε μηνύματα απειλητικού περιεχομένου, καθώς και βίντεο που φέρονται να καταγράφουν περιστατικά επίθεσης σε βάρος του. Σε ένα από αυτά, όπως περιγράφει, ο ανήλικος αρχικά προσπαθεί να αμυνθεί, ενώ στη συνέχεια δέχεται επίθεση από άλλα άτομα.

Η συσκευή παραδόθηκε στις Αρχές για περαιτέρω διερεύνηση. Από την πλευρά του, ο πατέρας του 15χρονου ανέφερε ότι λίγες ώρες πριν από τον θάνατό του υπήρξε μια ύποπτη διαδικτυακή συνομιλία στα αγγλικά, σημειώνοντας πως όταν προσπαθούσε να προσεγγίσει το παιδί του, εκείνο απέφευγε τη συζήτηση, λέγοντας ότι παίζει διαδικτυακά παιχνίδια με άτομα από το εξωτερικό.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση από τις αρμόδιες Αρχές.

Loading

Play