Ο Τραμπ ανυπομονεί να συναντήσει τη Ματσάδο εν μέσω πολιτικών εξελίξεων στη Βενεζουέλα. Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε μέσω του Fox News την ανυπομονησία του να συναντήσει την ηγέτιδα της βενεζουελάνικης αντιπολίτευσης, Μαρία Κορίνα Ματσάδο. Η βραβευμένη με το φετινό Νόμπελ Ειρήνης πολιτικός προγραμματίζει επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες την επόμενη εβδομάδα. Ο Τραμπ δήλωσε: Ανυπομονώ να τη χαιρετήσω.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης στην εκπομπή του Σον Χάνιτι, ο πρόεδρος ρωτήθηκε αν σχεδιάζει να συναντηθεί με τη Ματσάδο, μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Βενεζουέλα, που περιλάμβαναν την αμερικανική στρατιωτική επέμβαση και τη σύλληψη του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Η Ματσάδο, σε δηλώσεις της, υποστήριξε ότι είναι έτοιμη να κερδίσει τις επόμενες εκλογές.
Παρά την υποστήριξή της, ο Τραμπ έχει εκφράσει αμφιβολίες σχετικά με την ικανότητά της να κυβερνήσει, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει την απαιτούμενη υποστήριξη από τον λαό. Επίσης, τόνισε ότι η Βενεζουέλα, που υπόκειται σε προσωρινή ηγεσία από τη Ντέλσι Ροντρίγκες, χρειάζεται χρόνο προτού διεξαχθούν εκλογές. Ο Τραμπ ανέφερε: «Πρέπει να ανοικοδομήσουμε τη χώρα», τονίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι η χώρα είναι ζωτικής σημασίας για τις διεθνείς ενεργειακές αγορές, ενώ αναφέρθηκε σε επενδύσεις που θα προχωρήσουν από αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες στη Βενεζουέλα, προαναγγέλλοντας επενδύσεις ύψους τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε την πρόθεση των ΗΠΑ να ξεκινήσουν χερσαίες επιθέσεις κατά των καρτέλ ναρκωτικών στο Μεξικό, εν μέσω συνεχιζόμενων στρατιωτικών δράσεων στην περιοχή.
in.gr
![]()

