Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν: «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης» – «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο»

Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν: «Έχουμε τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης» – «Δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο»

Οι ιρανικές αρχές διαβεβαίωσαν ότι έχουν τον «πλήρη έλεγχο» της κατάστασης στη χώρα, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ισλαμικής Δημοκρατίας Αμπάς Αραγτσί κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Αυτή η δήλωση έρχεται μετά από δύο και πλέον εβδομάδες μαζικών κινητοποιήσεων που οδήγησαν σε σκληρή καταστολή.

Ο Αραγτσί ανέφερε ότι «δεν θα γίνουν απαγχονισμοί σήμερα ή αύριο», απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προθέσεις των αρχών απέναντι στους διαδηλωτές, επιμένοντας ότι δεν υπάρχει σχέδιο για τέτοιες ενέργειες.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, από την πλευρά του, έχει απειλήσει με αμερικανική στρατιωτική παρέμβαση για να τερματίσει την καταστολή των κινητοποιήσεων, που θεωρούνται οι μεγαλύτερες από την ίδρυση της Ισλαμικής Δημοκρατίας το 1979. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε ότι πληροφορήθηκε από «αξιόπιστη πηγή» ότι δεν υπάρχει «σχέδιο για εκτελέσεις» στο Ιράν, αν και δεν παρείχε λεπτομέρειες.

Loading

Play