Η αρμόδια επιτροπή της UEFA όρισε τον Ιταλό διαιτητή, Μαουρίτσιο Μαριάνι, προκειμένου να διευθύνει την κρίσιμη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Λεβερκούζεν, που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη (18/1) στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» για την 7η αγωνιστική της League Phase στο Champions League.
Ο 43χρονος elite διαιτητής «σφύριξε» προ τριετίας το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός (1-3) για την Super League, αλλά και στην νίκη-πρόκριση των «ερυθρολεύκων» επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, στους «16» του Conference League. Αυτή η αναμέτρηση υπήρξε η αρχή για την εκπληκτική πορεία μέχρι την κατάκτηση του τροπαίου, τον Μάιο του 2024.
Βοηθοί του Μαριάνι θα είναι οι Ντανιέλε Μπιντόνι και Στέφανο Αλάσιο, 4ος διαιτητής ο Ματέο Μαρκέτι, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Μάρκο Ντι Μπέλο και Λούκα Παϊρέτο.
![]()

