Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης με την άφιξη νέων τρένων από την Hellenic Train το 2027

Σημαντική αύξηση της επιβατικής κίνησης με την άφιξη νέων τρένων από την Hellenic Train το 2027

Σε διπλασιασμό της επιβατικής κίνησης τα επόμενα χρόνια, προσεγγίζοντας τους 28 εκατ. επιβάτες, στοχεύει η Hellenic Train με την άφιξη των νέων τρένων στο ελληνικό δίκτυο να τοποθετείται το δεύτερο τρίμηνο του 2027.

Ωστόσο, όπως τόνισε χθες η διοίκηση σε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, βασική προϋπόθεση αποτελεί η ολοκλήρωση των έργων στο ελληνικό δίκτυο, καθώς και η διαρκής συντήρηση της υποδομής μέσω SLAs.

Ειδικότερα, όπως είπε ο πρόεδρος της Hellenic Train, Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, «η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του υπουργείου και του ΟΣΕ, με το στοίχημα να αφορά την υποδομή. Η υποδομή πρέπει να βελτιωθεί και να συντηρείται σωστά, μονίμως». Η μεγάλη πρόκληση, τόνισε, είναι να πείσουμε τους επιβάτες να επιστρέψουν στα τρένα και να αποκαταστήσουμε την αξιοπιστία του σιδηροδρόμου, που αφορά τις υποδομές.

Η άφιξη των νέων τρένων τοποθετείται το δεύτερο τρίμηνο του 2027, με τον κύριο όγκο της παραγγελίας να παραδίδεται στα τέλη της χρονιάς και την ολοκλήρωση των παραλαβών να αναμένεται το 2028. Νωρίτερα, εντός Ιανουαρίου, αναμένεται να φτάσει δοκιμαστικό τρένο της Alstom, το οποίο θα παραμείνει για μήνες ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις βάσει ευρωπαϊκών προτύπων. Οι δοκιμές στις ελληνικές ράγες θα διαρκέσουν μέχρι τον Μάιο ή τον Ιούνιο.

Να υπενθυμίσουμε πως η παραγγελία αφορά 12 συρμούς, χωρητικότητας 335 επιβατών, που θα εξυπηρετούν τον βασικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης, και 11 προαστιακούς συρμούς, χωρητικότητας 362 επιβατών, με πρόβλεψη για χώρους ποδηλάτων, καροτσιών και μεγάλων αποσκευών.

Οι νέοι συρμοί θα είναι εξοπλισμένοι με ETCS Level 2, το πλέον προηγμένο ευρωπαϊκό σύστημα ελέγχου και σηματοδότησης, γεγονός που θα αυξήσει σημαντικά τόσο την ασφάλεια όσο και τη χωρητικότητα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Hellenic Train, η εταιρεία μετέφερε συνολικά την περασμένη χρονιά 14 εκατομμύρια επιβάτες, με στόχο στον άξονα Αθήνας – Θεσσαλονίκης να αποσπάσει έως και το 70% των μετακινήσεων.

Τέλος, για τη διαφωνία με τον διαχειριστή υποδομής σχετικά με τα τέλη χρήσης του δικτύου, η διοίκηση ανέφερε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται.

Loading

Play