Αλβανία: Εγκρίθηκε η ένταξη στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ με συμμετοχή Βουλγαρίας, Κοσόβου και Ουγγαρίας

Αλβανία: Εγκρίθηκε η ένταξη στο Συμβούλιο Ειρήνης του Τραμπ με συμμετοχή Βουλγαρίας, Κοσόβου και Ουγγαρίας

Οι Αλβανοί βουλευτές ενέκριναν απόψε την απόφαση της κυβέρνησης να ενταχθεί η χώρα στο Συμβούλιο Ειρήνης, την πρωτοβουλία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την επίλυση διεθνών συγκρούσεων.

Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα χαρακτήρισε την ένταξη της Αλβανίας σε αυτό το Συμβούλιο ως πράξη καλής θέλησης και ειδική τιμή, επισημαίνοντας ότι θα ενισχύσει τον ρόλο της χώρας στη διεθνή σκηνή.

Η πρόταση πέρασε με 110 ψήφους υπέρ, επί συνόλου 140 βουλευτών. Ο Ράμα δήλωσε ότι η συμμετοχή της Αλβανίας διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει «στο τραπέζι» της διεθνούς διπλωματίας.

Το γειτονικό Κόσοβο, στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, εντάχθηκε επίσης στο Συμβούλιο. Η απερχόμενη κυβέρνηση της Βουλγαρίας συμφώνησε επίσης να ενταχθεί η χώρα και το κοινοβούλιο αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση την επόμενη εβδομάδα.

Η Βουλγαρία και η Ουγγαρία είναι οι μοναδικές χώρες της ΕΕ που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Ειρήνης μέχρι στιγμής. Νωρίτερα, η Βρετανία και η Γαλλία ανακοίνωσαν ότι δεν πρόκειται να υπογράψουν τον ιδρυτικό Χάρτη του Συμβουλίου, τουλάχιστον προς το παρόν.

Loading

Play