«Επενδύουμε σε υποδομές που προστατεύουν το περιβάλλον και αναβαθμίζουν την καθημερινότητα των πολιτών»
Ο Περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς προχώρησε στην υπογραφή της πράξης ένταξης για την κατασκευή ενός ολοκληρωμένου δικτύου αποχέτευσης στον οικισμό Λεονταρίου (Κάντζας) και στις γύρω περιοχές του Δήμου Παλλήνης. Η συγκεκριμένη παρέμβαση, προϋπολογισμού 31,55 εκατ. ευρώ, έρχεται να καλύψει ένα χρόνιο έλλειμμα υποδομών και να δώσει λύση σε προβλήματα που ταλαιπώρησαν κατοίκους και επιχειρήσεις της περιοχής για δεκαετίες.
Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία των Δημάρχων και άλλων αρμόδιων φορέων, επισημαίνοντας τη σημασία της θεσμικής συνεργασίας. Το έργο εντάσσεται στο Περιφερειακό Πρόγραμμα «Αττική» 2021-2027 και αποτελεί μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις στον τομέα της διαχείρισης υγρών αποβλήτων στην Ανατολική Αττική. Με τη νέα υποδομή θα διασφαλιστεί η σωστή επεξεργασία λυμάτων, συμβάλλοντας στην προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος.
Η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται εντός δύο ετών και περιλαμβάνει 14,9 χιλιόμετρα αγωγών πρωτεύοντος δικτύου και 39,8 χιλιόμετρα δευτερεύοντος δικτύου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των 31.550.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί με πόρους από το Περιφερειακό Πρόγραμμα και την ΕΥΔΑΠ.
Ο Περιφερειάρχης δήλωσε ότι «τα έργα αποχέτευσης είναι έργα δημόσιας υγείας και περιβαλλοντικής ευθύνης, που θωρακίζουν τις πόλεις μας». Ο Δήμαρχος Παλλήνης Χρήστος Αηδόνης τόνισε τη σημασία του έργου για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων Μανώλης Γραφάκος υπογράμμισε την ανάγκη για επένδυση σε υποδομές διαχείρισης υγρών αποβλήτων, ενόψει των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της χώρας.
Στην υπογραφή της πράξης παρευρέθηκαν επίσης στελέχη της ΕΥΔΑΠ και του Δήμου, επιβεβαιώνοντας την κοινή προσπάθεια για την υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου.
![]()
