Η τελευταία αγωνιστική της φάσης League Phase του Champions League επιφύλασσε αρκετές εκπλήξεις, με τη μεγαλύτερη να σημειώνεται στη Λισαβόνα.
Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε από την πρώτη οκτάδα και δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, με την Μπενφίκα να προχωρά ως 24η στα νοκ άουτ, με το γκολ του τερματοφύλακά της, Ανατόλι Τρούμπιν στο 90’+8, το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Μεγαλειώδης εμφάνιση για τους νικητές από τον Βαγγέλη Παυλίδη, που σημείωσε ασίστ και γκολ, με τον Ζοσέ Μουρίνιο να πανηγυρίζει στο φινάλε σαν μικρό παιδί.
Η Ρεάλ Μαδρίτης χρειάστηκε το γκολ του Άλισον Σάντος στο 90’+4 για να μείνει εκτός οκτάδας, με το οποίο η Σπόρτινγκ Λισαβόνας κατέκτησε σπουδαία νίκη στο «Σαν Μαμές» επί της Μπιλμπάο με 3-2, εξασφαλίζοντας την πρόκριση (7η θέση).
Εκτός οκτάδας έμεινε και η Ίντερ, παρά τη νίκη της στο Ντόρτμουντ επί της Μπορούσια με 2-0, όπως και η πρωταθλήτρια Ευρώπης, Παρί Σεν Ζερμέν, μετά το ισόπαλο 1-1 με τη Νιούκαστλ. Σοκ προκάλεσε ο αποκλεισμός της Νάπολι, η οποία υπέστη ήττα στο «σπίτι» της από την Τσέλσι με 3-2, ενώ η Άρσεναλ ήταν η μόνη ομάδα που ολοκλήρωσε τη League Phase με το απόλυτο των νικών (8Χ8) μετά τη νίκη 3-2 επί της Καϊράτ.
Ακολουθούν τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 8ης αγωνιστικής της League Phase του Champions League:
Άγιαξ (Ολλανδία)-Ολυμπιακός (Ελλάδα) 1-2
(69′ πέν. Ντόλμπεργκ – 52′ Μάρτινς, 79′ Έσε)
Άρσεναλ (Αγγλία)-Καϊράτ (Καζακστάν) 3-2
(3′ Γιόκερες, 16′ Χάβερτς, 38′ Μαρτινέλι – 7′ πέν. Ζορζίνιο, 90’+4 Ρικαρντίνιο)
Μονακό (Γαλλία)-Γιουβέντους (Ιταλία) 0-0
Αθλέτικ Μπ. (Ισπανία)-Σπόρτινγκ Λ. (Πορτογαλία) 2-3
(3′ Σανσέτ, 28′ Γκουρουθέτα – 12′ Ντιομάντ, 63′ Τρινκάο, 90’+4 Άλισον Σάντος)
Ατλέτικο Μ. (Ισπανία)-Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγία) 1-2
(15′ Σόρλοτ – 35′ Σιόβολντ, 59′ Χογκ)
Λεβερκούζεν (Γερμανία)-Βιγιαρεάλ (Ισπανία) 3-0
(12′,35′ Τίλμαν, 57′ Γκριμάλντο)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Ίντερ (Ιταλία) 0-2
(81′ Ντιμάρκο, 90’+4 Ντιουφ)
Μπριζ (Βέλγιο)-Μαρσέιγ (Γαλλία) 3-0
(4′ Ντιακόν, 11′ Βερμάντ, 79′ Στάνκοβιτς)
Αϊντραχτ Φρ. (Γερμανία)-Τότεναμ (Αγγλία) 0-2
(47′ Κολό Μουανί, 77′ Σολάνκε)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Κοπεγχάγη (Δανία) 4-1
(48′ Λεβαντόφσκι, 60′ Γιαμάλ, 69′ πέν. Ραφίνια, 85′ Ράσφορντ – 4′ Ντάντασον)
Λίβερπουλ (Αγγλία)-Καραμπάγκ (Αζερμπαϊτζάν) 6-0
(15′,61′ ΜακΆλιστερ, 21′ Βιρτς, 50′ Σαλάχ, 57′ Εκιτικέ, 90′ Κιέζα)
Μάντσεστερ Σ. (Αγγλία)-Γαλατασαράι (Τουρκία) 2-0
Πάφος (Κύπρος)-Σλάβια Πράγας (Τσεχία) 4-1
(17′ Ντράγκομιρ, 53′ Μπρούνο, 84′,87′ Άντερσον Σίλβα – 44′ Τσάλουπεκ)
Παρί ΣΖ (Γαλλία)-Νιούκαστλ (Αγγλία) 1-1
(8′ Βιτίνια – 45’+2 Γουίλοκ)
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Μπάγερν (Γερμανία) 1-2
(78′ Σαϊμπάρι – 58′ Μουσιάλα, 84′ Κέιν)
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ (Βέλγιο)-Αταλάντα (Ιταλία) 1-0
Μπενφίκα (Πορτογαλία)-Ρεάλ Μ. (Ισπανία) 4-2
(36′,54′ Σέλντερουπ, 45’+4 πέν. Παυλίδης, 90’+8 Τρούμπιν – 30′,58′ Μπαπέ)
Νάπολι (Ιταλία)-Τσέλσι (Αγγλία) 2-3
(33′ Βεργκάρα, 43′ Χόιλουντ – 19′ πέν. Φερνάντες, 61′,82′ Ζοάο Πέδρο)
Η Ρεάλ Μαδρίτης αποκλείστηκε από την πρώτη οκτάδα και δεν κατάφερε να προκριθεί απευθείας στους «16» της διοργάνωσης, με την Μπενφίκα να προχωρά ως 24η στα νοκ άουτ, με το γκολ του τερματοφύλακά της στο 90’+8.
Αποκλεισμός-σοκ γνώρισε η Νάπολι, ενώ η Άρσεναλ ολοκλήρωσε τη League Phase με το απόλυτο των νικών (8Χ8).
![]()

