Βόλφγκανγκ Πουκ: Ο Σέφ των διασήμων

Ο Αυστριακός σεφ Βόλφγκανγκ Πουκ τη δεκαετία του 1970 πήρε τη μεγάλη απόφαση να μετακομίσει στο Λος Άντζελες από τη Γαλλία και άρχισε να εργάζεται σε ένα μικρό εστιατόριο που ονομάζοταν «Ma Maison». Από τότε η ζωή του άλλαξε.

Σύντομα, χάρη στις ικανότητες του που εκτιμήθηκαν από τους πελάτες άρχισε να γίνεται γνωστός. Ωστόσο, μια αντιπαράθεση με τον ιδιοκτήτη τον ώθησε να φύγει και να ακολουθήσει τον δικό του δρόμο.

propoli

Το «Spago» όπως ονομάστηκε το εστιατόριο του χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα πιο διάσημα αμερικάνικα εστιατόρια στα τέλη του προηγούμενου αιώνα και έκανε τον σεφ, θρύλο. Έχουν γραφτεί πολλές δημοσιεύσεις στα μέσα για εκείνον, έκανε τηλεοπτικές εμφανίσεις, βιβλία, εκπομπές μαγειρικής, κριτής σε ριάλιτι, ηθοποιός και σήμερα διαθέτει πάνω από 20 εστιατόρια στις ΗΠΑ.

Όλο αυτό το ταξίδι προβάλλεται μέσα από μία ταινία με τίτλο «Wolfgang», από την Disney+. Σκηνοθετήθηκε από τον Ντέιβιντ Τζελμπ.

«Πήγα για πρώτη φορά μαζί με τον μπαμπά μου στο εστιατόριο του, όταν ήμουν έφηβος. Ο Πουκ βγήκε από την κουζίνα και χαιρέτησε κάθε έναν πελάτη. Γύρισε όλα τα τραπέζια. Το κάνει μέχρι σήμερα. Σε κάνει να νιώθεις ξεχωριστός», λέει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Τζελμπ στους T&C. «Οι γονείς μου, μου μετέδωσαν την αγάπη για το φαγητό. Αλλά ο [Puck] μoυ έμαθε τον τρόπο. Ένας σεφ πρέπει να ενδιαφέρεται πραγματικά για τον πελάτη του».

Σήμερα μετά από χρόνια επιτυχημένης γαστρονομικής διαδρομής είναι επικεφαλής αυτοκρατορίας δεκάδων εστιατορίων σε όλο τον κόσμο. Ασχολείται με την βραδιά των ‘Οσκαρ τα τελευταία 25 χρόνια και ξέρει τα πάντα για τις γαστριμαργικές προτιμήσεις των σταρ. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ και η Νάταλι Πόρτμαν, είναι αυστηρά χορτοφάγοι, ενώ η Μαντόνα δεν τρώει καθόλου γαλακτοκομικά.

Δείτε επίσης: Η Κριστίνα Αγκιλέρα στηρίζει την Μπρίτνεϊ Σπίαρς

©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading