Σε μια ιστορική απόφαση έφτασε σήμερα το ανώτατο δικαστήριο του Μεξικό, το οποίος βγάζει αντισυνταγματική την ποινικοποίηση της άμβλωσης.
Η δικαστική απόφαση σε μια χώρα με ρωμαιοκαθολικό πληθυσμό ακολουθεί τις κινήσεις για την αποποινικοποίηση των αμβλώσεων σε πολιτειακό επίπεδο.
«Αυτό είναι ένα ιστορικό βήμα για τα δικαιώματα των γυναικών», δήλωσε ο δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου Λουίς Μαρία Αγκιλάρ.
Ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ πρόσφατα αυστηροποίησαν τα μέτρα για την άμβλωση, με το Τέξας κυρίως να θεσπίζει τον αυστηρότερο νόμο στην χώρα, αφού το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να παρέμβει.
Δείτε επίσης: Η Τσεχία, η πρώτη χώρα της ΕΕ που δίνει χρήματα για οικοδόμηση φράχτη στα σύνορα Λιθουανίας-Λευκορωσίας
- Ανάπτυξη 1.500 στρατιωτικών από τον Ισημερινό για την καταδίωξη ανταρτών της Κολομβίας
- «Εκρηκτική δραστηριότητα στο ηφαίστειο Κανλάον των Φιλιππίνων»
- Νέες κυρώσεις των ΗΠΑ κατά του Ιράν εν μέσω πυρηνικών διαπραγματεύσεων
- Ελληνικός σιδηρόδρομος: Υπογραφή της αναθεωρημένης σύμβασης με την Hellenic Train εντός διμήνου
- Συνάντηση Μητσοτάκη και Μερτς στο Βερολίνο: Στο επίκεντρο οι διμερείς σχέσεις
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr