Χρήση μάσκας στα αεροπλάνα και μετά την πανδημία, προτείνει ο Φάουτσι

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος θεωρεί αναπόσπαστο κομμάτι των αεροπορικών ταξιδιών την χρήση μάσκας

Υπέρ της χρήσης μάσκας στα αεροπλάνα και μετά το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού, τάσσεται ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ. Άντονι Φάουτσι.

propoli

Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «This Week», ο σύμβουλος της αμερικανικής κυβέρνησης, επικεφαλής στη διαχείριση του κορονοϊού, θεωρεί ότι είναι απαραίτητη χρήση μάσκας στη διάρκεια των πτήσεων.

«Νομίζω ότι όταν έχεις να κάνεις με έναν κλειστό χώρο, ακόμα κι αν ο εξαερισμός είναι καλός, πρέπει να κάνουμε αυτό το επιπλέον βήμα», επεσήμανε ο Αμερικανός επιστήμονας.

Η πρόταση του Φάουτσι για χρήση μάσκας των επιβατών στα αεροπλάνα, έρχεται την στιγμή που κορυφαίοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι υγείας κρούουν τον συναγερμό για την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή «Όμικρον» που διασπείρεται ταχύτατα στις ΗΠΑ.

Στο μεταξύ, καθώς πολλοί φτιάχνουν βαλίτσες για να ταξιδέψουν τις γιορτές, οι υγειονομικοί αξιωματούχοι προειδοποιούν για έναν δύσκολο χειμώνα, ενθαρρύνοντάς συνεχώς τους ανεμβολίαστους να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Ο κορυφαίος επιδημιολόγος διαμήνυσε την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας στη διάρκεια των αεροπορικών ταξιδιών απαντώντας στα όσα είπε ο Διευθύνων Σύμβουλος των αμερικανικών αερογραμμών «Southwest Airlines», Γκάρι Κέλι, στη διάρκειας ακρόασης στη Γερουσία ότι οι μάσκες «δεν προσθέτουν και πολλά στην προστασία των επιβατών».  

Αλλά και ο Διευθύνων Σύμβουλος των «American Airlines», Νταγκ Πάρκερ , υποστήριξε ότι «το αεροσκάφος είναι το πιο ασφαλές μέρος που μπορεί κανείς να βρίσκεται. Αυτό ισχύει για όλα τα αεροσκάφη μας», ανέφερε.

Ωστόσο, για τον δρα Άντονι Φάουτσι, «παρά το γεγονός ότι τα αεροσκάφη έχουν καλό σύστημα φιλτραρίσματος, πιστεύει ότι οι μάσκες είναι ένα συνετό πράγμα που πρέπει να κάνουμε και θα πρέπει να το κάνουμε».

Δείτε επίσης: ΠΟΥ: «Μια εκδήλωση που ματαιώθηκε είναι καλύτερη από μια ζωή λιγότερη»

Loading