Είχε τραβήξει τα βλέμματα στο περιστατικό με τον Κρίστιαν Έρικσεν
Το γεγονός που είχε συγκλονίσει πολύ κόσμο το περασμένο καλοκαίρι ήταν…ποδοσφαιρικό αφού είχε να κάνει με την κατάρρευση του Δανού ποδοσφαιριστή Κρίστιαν Έρικσεν μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης με τη Φινλανδία στα πλαίσια της πρεμιέρας του EURO 2020.
Τότε, ο συμπαίκτης του Σίμον Κιάερ, είχε παραδώσει…μαθήματα ανθρωπιάς. Αφού πήγε να αγκαλιάσει και να συμπαρασταθεί στη γυναίκα του Έρικσεν η οποία ήταν η τραγική φιγούρα της υπόθεσης, στη συνέχεια πήρε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ανθρώπινο τείχος γύρω από τον πεσμένο ποδοσφαιριστή, έτσι ώστε να μη φαίνεται ούτε στην κερκίδα ούτε στην τηλεόραση.
Γι αυτόν τον λόγο ο βρετανικός «Guardian» τον ανακήρυξε ποδοσφαιριστή της χρονιάς.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο «Guardian»:
«Στις 12 Ιουνίου έκανε κάτι που κανείς σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα χρειαστεί: όταν ο Κρίστιαν Έρικσεν, στενός του φίλος, κατέρρευσε με καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της Δανίας με τη Φινλανδία, έτρεξε αμέσως να τον βοηθήσει, βάζοντάς τον σε θέση ανάρρωσης και ξεκινώντας τη διαδικασία ανάνηψης που τελικά βοήθησε σημαντικά στο να σώσει τη ζωή του.
Στη συνέχεια, πήρε την πρωτοβουλία για να σχηματίσουν με τους συμπαίκτες τους ένα προστατευτικό «δαχτυλίδι» γύρω από τον Έρικσεν με τους συμπαίκτες τους και παρηγόρησε τη σύντροφο του Έρικσεν, Σαμπρίνα Κβιστ Γιένσεν. Ο Κιάερ δικαίωσε τον τίτλο του ως αρχηγός της Δανίας και τους οδήγησε με εξαιρετική δύναμη και ψυχραιμία σε μια αδιανόητη δοκιμασία».
Δείτε επίσης: Διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής κατηγορείται ότι χτύπησε την πρώην σύζυγό του (pics)
- Συναγερμός στη Μόσχα: αναχαιτίστηκαν 630 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που κατευθύνονταν προς την πόλη
- Νέα πυραυλική επίθεση στο Κίεβο: Ρωσικά πλήγματα και επιδρομή drones στη ρωσική Λίπετσκ
- Μακρόν για ταραχές στη Γαλλία: «Ξένοι ηγέτες κάνουν προεκλογική εκστρατεία στην πλάτη της Γαλλίας»
- Σαουδική Αραβία: Νεκρός και οκτώ τραυματίες από την επίθεση στο διεθνές αεροδρόμιο του Νταμάμ
- Στο Συμβούλιο Ασφαλείας η Ελλάδα για το παράνομο τουρκολυβικό μνημόνιο: «Το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας δεν επαναδιατυπώνεται μέσω μονομερών αποφάσεων»
![]()

