Ωστόσο, τα θανατηφόρα τροχαία ήταν λιγότερα
Τριακόσια δεκαοκτώ τροχαία δυστυχήματα σημειώθηκαν στην Κεντρική Μακεδονία, εκτός του νομού Θεσσαλονίκης, σε σχέση με τα διακόσια ενενήντα, τα οποία σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του 2020, σύμφωνα με στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας για τους έξι νομούς ( Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών, και Χαλκιδικής).
Ωστόσο, τα θανατηφόρα τροχαία ήταν λιγότερα το 2021 και έφτασαν τα τριάντα τρία, σε σχέση με τα πενήντα πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα το 2020. Τριάντα πέντε άτομα έχασαν τη ζωή τους το 2021, ενώ εξήντα δύο ήταν οι νεκροί από τροχαία την προηγούμενη χρονιά στους συγκριμένους νομούς.
Τα σοβαρά τροχαία, το 2021 και το 2020 ήταν είκοσι και δεκαοκτώ αντίστοιχα, ενώ τα ελαφρά τροχαία, διακόσια εξήντα πέντε το 2021, έναντι διακοσίων δέκα επτά το 2020. Είκοσι και είκοσι δύο, αντιστοίχως, ήταν οι βαριά τραυματίες.
Τετρακόσιοι είκοσι οκτώ συνολικά ήταν οι παθόντες το 2021, έναντι τριακοσίων εξήντα πέντε την προηγούμενη χρονιά.
Τέλος, το 2021 βεβαιώθηκαν 114.299 παραβάσεις οι περισσότερες για υπερβολική ταχύτητα (55.562) και για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων (45.470), ενώ ακολουθούν παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας (3.460), για ΚΤΕΟ (2.429), για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ (2.157), μη χρήση προστατευτικού κράνους (1.752), κ.ά.
©Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Τραγωδία στην Ημαθία: Τροχαίο με ένα νεκρό και δύο σοβαρά τραυματίες
- Στη Βουλή ο Γεωργιάδης: «Αίσχος» για την άρνηση στο ν/σ για την απαγόρευση πρόσβασης ανηλίκων στο διαδίκτυο
- Αλλάζει η ώρα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου: Οι δείκτες των ρολογιών γυρίζουν μία ώρα πίσω
- Παπουτσάνης: Στόχος πωλήσεων 150 εκατ. ευρώ έως το 2031 και διερεύνηση εξαγορών
- Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών στο Θιβέτ
- Τεχεράνη: ένας ψεύτικος Τραμπ πίσω από τα κάγκελα της φυλακής στην πλατεία Τατζρίς
![]()
