Μπακογιάννη: «Θέλω να πιστεύω ότι και οι 300 βουλευτές είναι πατριώτες» (vid)

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε έκκληση να υπερψηφίσουν όλα τα κόμματα τη συμφωνία

Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη ανέβηκε στο βήμα της βουλής και ζήτησε από την αντιπολίτευση να υπερψηφίσει την αμυντική συμφωνία για τη θωράκιση της χώρας.

propoli

Αρχικά, απευθυνόμενη στην Αξιωματική Αντιπολίτευση είπε:

«Κυβερνήσατε και ξέρετε πάρα πολύ καλά την κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων τα τελευταία χρόνια και ξέρατε καλά τι κάνατε εσείς εκείνη την περίοδο των μνημονίων και των περικοπών. Και ξέρετε πως ήταν πολύ μεγάλη ανάγκη για αυτές οι συμβάσεις. Ποιο είναι το μήνυμά που στέλνουμε στην κοινωνία; Ποιο μήνυμά στέλνουμε στους Τούρκους; Ένιωσε κανένας από εσάς καλά όταν οι τουρκικές εφημερίδες υμνούσαν τον ΣΥΡΙΖΑ που καταψήφισε την συμφωνία με την Γαλλία;».

«Θέλω να πιστεύω ότι και οι 300 βουλευτές της Βουλής είναι πατριώτες»

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη πρόσθεσε: «Εγώ θέλω να πιστεύω ότι και οι 300 βουλευτές της Βουλής είναι πατριώτες. Αλλά δεν μπορώ να μην σας απευθύνω την έκκληση, σήμερα που τα πράγματα πηγαίνουν όπως πηγαίνουν με όσα γίνονται στην Ουκρανία. Σήμερα περισσότερό παρά ποτέ είναι δυνατόν τα μηνύματα που θα στείλουμε από την ελληνική Βουλή να μην είναι ομόφωνα; Εκτός από το ΚΚΕ που έχει μια πάγια τακτική σε αυτά τα θέματα! Είναι δυνατόν να λέμε, ναι μεν αλλά! Πολύ σωστά σας τα είπε ο κ. Κεγκέρογλου. Υπάρχουν θέματα που είναι υπεράνω διαφωνίας».

 

«Δεν είναι δυνατόν»

«Έχετε διαφωνήσει στα πάντα, στην πανδημία στην οικονομία σε όλα. Αλλά σε αυτό το θέμα που είναι σημαντικό, για το μήνυμα που θα σταλεί στον Ελληνικό λαό! Δεν είναι δυνατόν να ερωτάτε σήμερα για την Αλεξανδρούπολη, τόνισε χαρακτηριστικά η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Στη συνέχεια απαντώντας στον κ. Δρίτσα είπε:

«Εσείς δεν ξέρετε ότι ήταν πάγιο αίτημα το λιμάνι και η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης. Δεν ξέρετε ότι η αντίδραση των τούρκων στην αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, είναι μύθος ότι οι Τούρκοι απαγορεύουν την διέλευση από το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Και εσείς έρχεστε και κάνετε κριτική;».

«Πολλές φόρες αναρωτιέμαι αν σε αυτή την Βουλή συζητήσαμε με τα ίδια δεδομένα. Εγώ κάνω έκκληση! Σκεφτείτε καλά τι θα ψηφίσετε μέχρι το βράδυ! Το μήνυμα πρέπει να είναι ότι το σύνολο της Βουλής βάζει την πατρίδα πάνω από το κόμμα. Σκεφτείτε το καλά!», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Δείτε επίσης: LIVE: Η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη βουλή για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Loading