Αυτή είναι.. ο Τσιόδρας της Σερβίας

1020
Αυτή είναι... ο Τσιόδρας της Σερβίας
Darija Kisic Tepavcevic
Μπορεί εμείς να έχουμε τον εξαίρετο επιστήμονα Σωτήρη Τσιόδρα και συντονιζόμαστε κάθε απόγευμα για την ενημέρωση για τον κορονοϊό, όμως οι Σέρβοι έχουν έναν ακόμη λόγο να παρακολουθούν την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα τους. Αυτός, δεν είναι άλλος από την πληθωρική επιδημιολόγο και αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Ντάριγια Κίσιτς Τεπαβσέβιτς.

Όπως μπορείτε να δείτε, η κ. Τεπάβσεβιτς, εκτός από εξαίρετη επιστήμονας, είναι και μια εντυπωσιακή γυναίκα η οποία τραβάει τα βλέμματα των Σέρβων και όχι μόνο αφού οι εικόνες της αυτές τις μέρες κάνουν το γύρω του διαδικτύου.

Η αναπληρώτρια Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αποφοίτησε από τη Σχολή Ιατρικής του Βελιγραδίου το 2001 και έλαβε το μεταπτυχιακό της δίπλωμα από την ίδια σχολή το 2006 στον τομέα της επιδημιολογίας.

Η Τεπαβσεβιτς, ορίστηκε από το υπουργείο Υγείας της Σερβίας να ενημερώνει τα σερβικά ΜΜΕ για την πορεία της πανδημίας, ενώ λαμβάνει μέρος στις κυβερνητικές συσκέψεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Έως σήμερα 66 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Σερβία λόγω κορωνοϊού, ενώ τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 2.867. Από τα κρούσματα νοσηλεύονται 1.907 άτομα, από τα οποία 127 διασωληνωμένα.