Ανακοινώνεται η ύλη για την Γ’ Λυκείου

105
Υπ. Παιδείας: Εξετάζεται η δυνατότητα να ορίζουν τα ΑΕΙ βαθμό εισαγωγής για συγκεκριμένο μάθημα
EUROKINISSI
Τις επόμενες ημέρες αναμένονται οι ανακοινώσεις για τις αποφάσεις του υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων, με τον στόχο να διεξαχθούν όσο πιο κοντά στην καθορισμένη ημερομηνία τους, να παραμένει.

Η ύλη για την τρίτη λυκείου θα ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα.

Όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξη της, ο Απρίλιος είναι ο πιο κρίσιμος μήνας και όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία του κορονοϊού.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 σημείωσε ότι «υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της σχολικής χρονιάς ή της μείωσης των διδακτικών ωρών».

Αναφορικά με τα δίδακτρα η υπουργός ανέφερε ότι πως έχει υπογραφεί υπουργική απόφαση για τα δίδακτρα σε ιδιωτικά σχολεία, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κτλ, όχι όμως για παιδικούς σταθμούς.

Τι ισχύει για τα δίδακτρα

Για την εφαρμογή των αποφάσεων για την αναστολή των διδάκτρων ανέφερε, όποιες υπηρεσίες δεν παρέχονται, όπως μεταφορά, σίτιση, κτλ, δεν μπορούν να χρεώνονται, ενώ στην περίπτωση που μία δομή δεν κάνει καθόλου την τηλεκπαίδευση, δεν μπορεί να εισπράττει δίδακτρα.

Από τη Μεγάλη Τετάρτη οι διακοπές του Πάσχα

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, λόγω Πάσχα η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν θα παρέχεται από τη Μεγάλη Τετάρτη (15/4/2020) έως και την Τρίτη του Πάσχα (21/4/2020).

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση κατά τις ερχόμενες δύο εβδομάδες, εκτός του διαστήματος 15-21/4, θα παρέχεται σε προαιρετική βάση. Σχετικές λεπτομέρειες αναμένεται να καθοριστούν με σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις.