Έκρηξη βόμβας κοντά στο υπουργείο Εργασίας

Μια έκρηξη συνέβη πριν από τη 01:30 κοντά στο υπουργείο Εργασίας, προκαλώντας υλικές ζημιές.

Λίγο πριν τις 12:40, ένα άτομο αγνώστων ταυτοτήτων τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και δήλωσε ότι είχε κρεμάσει μια τσάντα έξω από το υπουργείο Εργασίας, προειδοποιώντας ότι θα εκραγεί σε 40 λεπτά.

propoli

Στη συνέχεια, επικοινώνησε ξανά και ανέφερε ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός βρίσκεται έξω από την τράπεζα Alpha Bank κοντά στο υπουργείο, στην οδό Κοραή.

Ο μηχανισμός εξερράγη στις 01:29 σε αυτό το σημείο. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής κλήσης, ανακοινώθηκε ότι η ευθύνη για την έκρηξη αναλαμβάνεται από την Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα.

Οι πυροτεχνουργοί πλησίασαν το σημείο με προσοχή, φοβούμενοι ότι θα υπήρχε δεύτερη βόμβα, αλλά δεν εντόπισαν κάτι τέτοιο.

Η ΕΛΑΣ ανακοίνωσε ότι διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου στο ύψος της συμβολής της με την οδό Πεσμαζόγλου λόγω ύποπτου αντικειμένου.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

«Σήμερα (03-02-2024) και ώρα 00:48 το Κέντρο της Άμεσης Δράσης ενημερώθηκε τηλεφωνικά από την Εφημερίδα των Συντακτών ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα σχετικά με τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στο Υπουργείο Εργασίας, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 40 λεπτά.

Ο χώρος αποκλείστηκε από αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν άμεσα στο σημείο, πραγματοποιώντας εκτροπή της κυκλοφορίας.

Ο μηχανισμός εξερράγη την 01.29 ώρα προκαλώντας υλικές ζημιές.

Προανάκριση διενεργείται από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β)».

Δείτε επίσης: Συνελήφθη 32χρονος φυγόποινος στο Πέραμα

Loading

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com