(ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Επεισόδια στου Ρέντη: Ελεύθεροι και οι 424 προσαχθέντες οπαδοί

Οι γιατροί συνεχίζουν την μάχη για να τον επαναφέρουν και να καθαρίσουν το τραύμα του, ενώ ο νεαρός αστυνομικός υπεβλήθη χθες σε δύο χειρουργεία.

Την ίδια ώρα ελεύθεροι αφέθηκαν και οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο κλειστό γήπεδο του «Μελίνα Μερκούρη», καθώς η ΕΛΑΣ δεν προχώρησε εντέλει σε καμία σύλληψη.

propoli

Πώς θα συνεχιστεί η έρευνα της ΕΛΑΣ

Ήδη την Παρασκευή είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης δειγμάτων από τους 424 προσαχθέντες για τυχόν κατάλοιπα στα χέρια τους, από τη χρήση ναυτικής φωτοβολίδας.

Όσον αφορά τα αποτελέσματα την εν λόγω διαδικασίας η οποία θα ολοκληρωθεί στη διευθυντή εγκληματολογικών ερευνών (ΔΕΕ), είναι κάτι το οποίο θα πάρει αρκετό χρόνο. Έτσι, οι αστυνομικοί επιχειρούν να «χτίσουν» έναν πρώτο κύκλο υπόπτων, ώστε να διευκολύνουν αλλά και να επιταχύνουν τις διαδικασίες .

Αρκετοί από τους προσαχθέντες, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, είναι παλιοί γνώριμοι των αρχών καθώς πρόκειται για οργανωμένους οπαδούς που έχουν απασχολήσει για διάφορα αδικήματα.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στα κατασχεθέντα ευρήματα που επίσης έχουν μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια: Μπλούζες, μπουφάν, κουκούλες full face, υπολείμματα αυτοσχέδιων εμπρηστικών μηχανισμών, κροτίδες και φωτοβολίδες που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν μετά τα επεισόδια, ερευνώνται εξονυχιστικά στη ΔΕΕ.

Σημειώνεται πως πρόκειται μεταξύ άλλων για αντικείμενα που εντοπίστηκαν μέσα στον χώρο του γηπέδου με αποτέλεσμα να εκτιμάται ότι άτομα που κινήθηκαν εναντίον των αστυνομικών, εκτοξεύοντας όχι μόνο μία αλλά τρεις ναυτικές φωτοβολίδες, στη συνέχεια επέστρεψαν εντός του γηπέδου.

Δείτε επίσης: Οι 5 παρεμβάσεις που θα ενισχύσουν τα δημόσια έσοδα κατά 3 δισ. ευρώ – Τι αλλάζει

Loading