(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Ρέντης: Ο 31χρονος δέχτηκε και επίθεση με μολότοφ μετά τη φωτοβολίδα – «Είχαν σκοπό να σκοτώσουν»

Άλλη μια μαρτυρία για τα επεισόδια στον Ρέντη έρχεται στο φως της δημοσιότητας, από έναν άνδρα των ΜΑΤ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ είπε ότι ο 31χρονος αστυνομικός που νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση, δέχτηκε δύο χτυπήματα και όχι ένα. Το πρώτο ήταν με τη ναυτική φωτοβολίδα η οποία καρφώθηκε στον μηρό του και λίγα δευτερόλεπτα αργότερα του επιτέθηκαν με μολότοφ.

propoli

«Αμέσως προσπαθήσαμε να παράσχουμε τις πρώτες βοήθειες στον συνάδελφο, τον βάζουμε κάτω για να κάνουν τουρνικέ, τα παιδιά της διμοιρίας μου. Η δεύτερη ομάδα πηγαίνει πιο μπροστά για να κρατήσει άμυνα, για να παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Όλα αυτά που σας λέω, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Μας πετάνε μια εκρηκτική μολότοφ, η οποία μας έλουσε όλους. Αυτή έσκασε δίπλα στο δεξί πόδι του Γιώργου. Η εκρηκτική μολότοφ του προκάλεσε εσωτερική αιμορραγία. Αυτό το μάθαμε μετά, από τους γιατρούς του νοσοκομείου. Εμείς δε μπορούσαμε να ξέρουμε εκείνη τη στιγμή ότι έχει πάθει εσωτερική αιμορραγία. Άρα μιλάμε για δύο εγκληματικές πράξεις. Για δύο χτυπήματα στο ίδιο άτομο. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση» περιγράφει ο συνάδελφος του 31χρονου.

«Δεν βγήκε όλη η φωτοβολίδα από το πόδι του»

Ο ίδιος μαζί με έναν συνάδελφό του ο οποίος είχε αντιπυρικό γάντι προσπάθησαν να αφαιρέσουν τη φωτοβολίδα από το πόδι του 31χρονου.

«Το μόνο που μου ζήτησε είναι να βγάλουμε τη φωτοβολίδα από μέσα του. Αυτό μου ζήτησε, τίποτα άλλο. Υπήρξε συνάδελφος που είχε αντιπυρικό γάντι, έβγαλε τα τρία τέταρτα της φωτοβολίδας, το ένα τέταρτο έμεινε μέσα του. Προσπάθησα να το βγάλω εγώ, μέσα από την πληγή του, αλλά γέμιζα αίματα συνέχεια, δε μπορούσα να το βγάλω έτσι. Ήταν μέσα βαθιά, δε μπορούσα. Από ότι μου είπαν οι γιατροί, είχε φτάσει στο κόκκαλο. Ο Γιώργος είχε τις αισθήσεις του για είκοσι λεπτά. Τον ζούσε ο άνθρωπος τον πόνο. Αλλά ήταν πολύ αξιοπρεπής. Είναι πολύ δυνατό παιδί. Άνθρωπος που έκανε αθλητισμό, φυσική ζωή, διατροφή, ο τρόπος ζωής του και το τουρνικέ είναι ο λόγος που έχει ακόμα αναπνοή» λέει χαρακτηριστικά.

«Οι επιθέσεις δε σταματάνε, τρώμε επιθέσεις και εκρηκτικές και πέτρες και ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για πεδίο μάχης… Γάζα… Δεν περιμέναμε να έχουν τόσο μεγάλο αριθμό από ναυτικές φωτοβολίδες. Μιλάμε για διψήφιο αριθμό. 12-15 και περισσότερες μπορεί. Τα άτομα αυτά είχαν ανθρωποκτόνο πρόθεση. Πήγαιναν στοχευμένα. Είχαν σκοπό να σκοτώσουν» είπε στη συνέχεια.

Δείτε επίσης: Ρέντης: Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας στον 18χρονο που τραυμάτισε τον αστυνομικό

Loading