Σαντορίνη: Στα χέρια των αρχών κύκλωμα που «έσπρωχνε» κοκαΐνη, κάνναβη και Ecstasy

Η αστυνομία ανακοίνωσε την εξάρθρωση ενός εγκληματικού δικτύου που δραστηριοποιούνταν στη Σαντορίνη, προμηθεύοντας, αποθηκεύοντας, νοθεύοντας και διακινώντας ναρκωτικά, κυρίως σε νυχτερινά κέντρα του νησιού κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων μελών του δικτύου, που είναι αλλοδαποί και ηλικίας μεταξύ 24 και 36 ετών.

propoli

Κατά την έρευνα, κατασχέθηκαν ποσότητες κοκαΐνης, κάνναβης και χαπιών Ecstasy.

Τρεις από τους συλληφθέντες και μια 30χρονη αλλοδαπή, η οποία κρατείται σε φυλακή, κατηγορούνται για σύσταση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας για ναρκωτικές ουσίες και, σε ορισμένες περιπτώσεις, για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και βία κατά υπαλλήλων.

Μετά την κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, τη δημιουργία προφίλ των εμπλεκόμενων μελών της οργάνωσης και τις εξακριβώσεις των χώρων με τους οποίους συνδέονταν, πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες έρευνες σε αποθήκη και σε τρία σπίτια, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

* 336 γραμμ. κοκαΐνης,

* 2.043 γραμμ. ακατέργαστη κάνναβη,

* 295 δισκία ECSTASY,

* πιστόλι,

* 60 φυσίγγια,

* σουγιάς,

* τα χρηματικά ποσά των 24.890 ευρώ, 9.050 πέσο Ουρουγουάης, 182 δολάρια Η.Π.Α., 100 δολάρια Αυστραλίας και 5 λίρες Ηνωμένου Βασιλείου,

* 3 ηλεκτρονικές ζυγαριές,

* ηλεκτρονική συσκευή κένωσης αέρος και τυποποίησης ναρκωτικών,

* πλήθος νάιλον συσκευασιών και

* 7 οχήματα ως μέσα τέλεσης των εγκληματικών πράξεων του κυκλώματος (δύο φορτηγάκια για μεταφορές τουριστών, δυο Ι.Χ.Ε. και δύο μοτοσυκλέτες).

Επισημαίνεται ότι κάποια μέλη εργάζονταν στη μεταφορά τουριστών μέσω των οχημάτων τύπου van και εκμεταλλεύονταν αυτή τη δραστηριότητα για την αναζήτηση πελατών.

Από τη συνεκτίμηση όλων των ερευνητικών στοιχείων εκτιμάται ότι τα κέρδη που αποκόμισε η οργάνωση ξεπερνούν τις 102.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νάξου.

φωτογραφίες: Ελληνική Αστυνομία

Δείτε επίσης: Χωρίς ταξί θα μείνει η Αθήνα για δύο ημέρες

Loading