Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν δύο διακινητές οι οποίοι προωθούσαν μη νόμιμους μετανάστες

 Στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, συνελήφθησαν χθες το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δυο αλλοδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, ο δράστης οδηγώντας αυτοκίνητο, ρυμουλκό με ρυμουλκούμενο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνειακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο όχημα επτά μη νόμιμους μετανάστες, εκ των οποίων τρεις στο ρυμουλκό και τέσσερις στο ρυμουλκούμενο, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

propoli

Στη δεύτερη περίπτωση, ο δράστης οδηγώντας επίσης αυτοκίνητο, ρυμουλκό με ρυμουλκούμενο, μετέβη στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα και όπως διαπιστώθηκε μετέφερε με το ρυμουλκό όχημα τρεις μη νόμιμους μετανάστες, με σκοπό να τους προωθήσει παράνομα στην ενδοχώρα.

 Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων τα παραπάνω οχήματα, χρηματικά ποσά και κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενήργησε το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων.

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 68χρονου για ασελγείς και γενετήσιες πράξεις σε βάρος γυναίκας

Loading