Δύο σταθμούς του Μετρό επισκέφθηκε η Κ. Νοτοπούλου

Στους σταθμούς «Ευκλείδη» και «Βενιζέλου» του μετρό Θεσσαλονίκης βρέθηκε η υποψήφια Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί».

propoli

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων τους, συζήτησαν με τον πρόεδρο της Αττικό Μετρό, Γιάννη Μυλόπουλο και τους εργαζομένους και είχαν την ευκαιρία να δουν ιδίοις όμμασι την πρόοδο του έργου.

Η ομάδα της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί» ξεναγήθηκε αρχικά στον σταθμό «Ευκλείδη» ο οποίος βαίνει προς ολοκλήρωση. Όπως ενημερώθηκαν, το επόμενο διάστημα ο σταθμός «Ευκλείδη» όπως και ο σταθμός «Παπάφη» που ακολουθεί πρόκειται να παρουσιαστούν στον κόσμο ενώ εντός του μήνα πρόκειται να φτάσει στο αμαξοστάσιο ο πρώτος συρμός προκειμένου να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο τα δοκιμαστικά δρομολόγια στη βασική γραμμή.

Το έργο του μετρό της Θεσσαλονίκης έχει μπει πλέον σε φάση ολοκλήρωσης, ενώ πριν μερικά χρόνια όλα αυτά ήταν στον αέρα. Κάποιοι απέτυχαν παταγωδώς, ενώ άλλοι δούλεψαν μεθοδικά και τα κατάφεραν. Ζωντανό παράδειγμα αποτελεί ο σταθμός «Ευκλείδη» του μετρό, όπου βρέθηκε σήμερα η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης μαζί με στελέχη της παράταξης και είδαν ένα έργο που ολοκληρώνεται εκεί που άλλοι βλέπουν μουσαμάδες.

Στη συνέχεια η Κατερίνα Νοτοπούλου και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Μαζί» βρέθηκαν στον σταθμό «Βενιζέλου», όπου έχει ξεκινήσει το κυρίως κατασκευαστικό κομμάτι του έργου με την πλάκα οροφής. Εκεί όπου η προηγούμενη κυβέρνηση για δικαιολογήσει πως το έργο είχε βαλτώσει,  προσπάθησε να «αξιοποιήσει» τα σπουδαία αρχαιολογικά ευρήματα για να μας πει «Ή μετρό ή αρχαία». Η πόλη της Θεσσαλονίκης όμως απάντησε «Και μετρό και αρχαία!» και αυτό υποστήριξε και η σημερινή δημοτική αρχή.

Σε αντίθεση με κάποιους που σήμερα θέλουν να γίνουν δήμαρχοι και τότε είτε ήταν απόντες, είτε εξαφανισμένοι ή στήριξαν το τεχνητό δίλημμα. Έτσι σήμερα μπορούμε και οραματιζόμαστε τον σταθμό Βενιζέλου να γίνεται ένας μοναδικός ανοιχτός μουσειακός χώρος, που θα αναδεικνύει τον πολύτιμο θησαυρό που βρίσκεται στα έγκατά του.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος αναφερόμενος στην Κατερίνα Νοτοπούλου επισήμανε πως και από την θέση της στο γραφείο του πρωθυπουργού και ως υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης υποστήριξε και βοήθησε την υπόθεση του μετρό της Θεσσαλονίκης.

Στάθηκε δε στο γεγονός ότι είναι η μοναδική μέχρι στιγμής από τους υποψήφιους δημάρχους Θεσσαλονίκης που επισκέφτηκε σταθμούς του μετρό. Επισήμανε επίσης πως το έργο χρειάζεται δήμαρχο με προοδευτική αντίληψη που δεν θα αντιμετωπίζει το έργο αποκλειστικά ως συγκοινωνιακό αλλά και ως ένα έργο πολιτισμού και φορέα οικονομικής ανάπτυξης.

Από την πλευρά της, η Κατερίνα Νοτοπούλου εξήρε την δουλειά των εργαζομένων στο έργο σημειώνοντας πως «γνωρίζουμε ότι όχι απλώς είστε εντός χρονοδιαγράμματος, έχετε ξεπεράσει κάθε προσδοκία, τους εαυτούς σας και τις δικές μας ελπίδες». Αναφερόμενη στην διοίκηση της εταιρίας, επισήμανε πως «είναι το καλύτερο παράδειγμα ότι όταν οι ακαδημαϊκοί μπουν σε θέσεις ευθύνες και σχεδιάσουν την πόλη μαζί με τους φορείς και τους εργαζομένους, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά».

Η ίδια χαρακτήρισε το έργο του μετρό ως «το μεγαλύτερο έργο που γίνεται στη Θεσσαλονίκη που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης αλλά και την οικονομία της περιοχής και την ποιότητα ζωής των κατοίκων».

«Το μετρό αλλάζει τη Θεσσαλονίκη. Τόσο την οικονομία της πόλης, όσο και την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Πριν από μερικά χρόνια όλα αυτά ήταν τρύπες και λόγια του αέρα. Σήμερα έχουν γίνει έργα. Το Μετρό προχωράει, έρχονται σε λίγο οι πρώτοι συρμοί.

Εμείς, πάντα στο πλευρό της πόλης απέναντι σε όσους κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα αφήνοντας την πόλη γεμάτη τρύπες προχωράμε μαζί, προχωράμε μπροστά, για μια Θεσσαλονίκη Ευρωπαϊκή Μητρόπολη», αναφέρει σε δήλωσή της η Κατερίνα Νοτοπούλου με αφορμή τις επισκέψεις της σε σταθμούς του μετρό.

Loading