Επιστολή διαμαρτυρίας από Δήμαρχο που πήρε 50,26% αλλά είναι μειοψηφία

Σε μία ιδιαίτερη κατάσταση πρόκειται να βρεθούν αντιμέτωποι οι Δήμαρχοι που θα αναλάβουν τους Δήμους από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

propoli

Και αυτό γιατί η εφαρμογή της απλής αναλογικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσω του «Κλεισθένη», πρόκειται να δημιουργήσει σοβαρά ζητήματα ισορροπιών για τα οποία έχουν ξεκινήσει ήδη αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα  o εκ νέου δήμαρχος της Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης, ο οποίος εκλέχθηκε από την πρώτη Κυριακή  με ποσοστό 50,26% απέστειλε  επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, κάνοντας λόγο για νόμο – έκτρωμα που τον  καθιστά μειοψηφία, καθώς, όπως αναφέρει, παρά το γεγονός ότι πήρε την απόλυτη πλειοψηφία στον α΄γύρο, είναι μειοψηφία στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, μιας και ο συνδυασμός του καταλαμβάνει τις 16 από τις, συνολικά, 33 έδρες.

Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει τα εξής:

«Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Με την επίσημη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των δημοτικών εκλογών 26ης Μαΐου 2019 ο συνδυασμός «Ορεστιάδα Στην Πρώτη Γραμμή» στον οποίο έχω την τιμή να είμαι επικεφαλής, έλαβε το 50,26 % των έγκυρων ψηφοδελτίων,εκλέγοντας 16 δημοτικού συμβούλους στο 33μελές δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ορεστιάδας.

Η συνδημότες μας αποφάσισαν πλειοψηφικά, σε ποσοστό άνω του 50% από την πρώτη Κυριακή, να μας δώσουν την πλειοψηφία των εδρών του δημοτικού συμβουλίου και ο νόμος – έκτρωμα μας καθιστά μειοψηφία.

Σας είχαμε επισημάνει πολλές από τις «ατέλειες» του «Κλεισθένη» τόσο ως δήμαρχος Ορεστιάδας όσο και ως Π.Ε.Δ Α.Μ-Θ και ΚΕΔΕ, αλλά δε μας «ακούσατε». Για να είμαι ακριβοδίκαιος, μας ακούσατε αλλά δεν υιοθέτησαν τις προτάσεις μας. Στην δημοκρατία μας, το ύψιστο δικαίωμα του σεβασμού της λαϊκής ετυμηγορίας, λόγω του νόμου που εσείς ψηφίσατε, εξαλείφεται.

Κύριε Υπουργέ,
Εμείς, θα καταφέρουμε να υπηρετήσουμε τους συνδημότες μας και να λειτουργήσουμε το ΔΗΜΟ μας.
Εσείς, όμως, οφείλεται μια τεράστια συγνώμη στους συνδημότες μου, διότι, στην πράξη πλέον και όχι σε θεωρητικό επίπεδο, δεν σεβαστήκατε την πλειοψηφική απόφαση τους».

Loading