Με την Φιλαρμονική Θεσσαλονίκης η πρώτη συνάντηση του Β. Γάκη

Στις πρόβες της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης βρέθηκαν ο επικεφαλής του συνδυασμού Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα Νίκος Ταχιάος μαζί με τον υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο Βασίλη Γάκη. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των προεκλογικών συναντήσεων των μελών της παράταξης με εργαζομένους του δήμου Θεσσαλονίκης.

propoli

«Για εμένα η επίσκεψη αυτή έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Γνωρίζετε ότι επί 5 χρόνια υπήρξα αντιδήμαρχος πολιτισμού, και σήμερα είμαι εδώ για να στείλω ένα ηχηρό μήνυμα στήριξης των μουσικών συνόλων της πόλης, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με πολλά και σημαντικά προβλήματα» τόνισε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης.

Τα μέλη της φιλαρμονικής υποδέχθηκαν με ιδιαίτερη χαρά τον πρώην πολιτικό τους προϊστάμενο, αναφέροντας πως είναι σίγουρο ότι με την πολυετή του εμπειρία μπορεί να συμβάλλει στην επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Τα ζητήματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση με τους μουσικούς ήταν το περιεχόμενο  του νέου νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας των μουσικών συνόλων των δήμων, αλλά και οι μεγάλες ελλείψεις της ορχήστρας τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό, καθώς για να είναι ολοκληρωμένο το σύνολο απαιτούνται επιπλέον 23-24 θέσεις, όσο και οι ελλείψεις σε εξοπλισμό. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι στολές του μουσικού συνόλου ενώ έχουν φθαρεί παραμένουν οι ίδιες εδώ και 14  χρόνια.

Ο Βασίλης Γάκης επισήμανε πως «είναι λυπηρό ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της χώρας, με μεγάλη ιστορία και διάθεση προσέλκυσης τουριστών, να διαθέτει μια… λειψή φιλαρμονική. Τριάντα τρία άτομα, όλοι τους εξαίρετοι μουσικοί, προσπαθούν να ανταπεξέλθουν παρά το πλήθος των αναγκών που προκύπτουν, την στιγμή που το μικρότερο φιλαρμονικό σχήμα πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον πενήντα έξι μουσικούς».

Οι μουσικοί της φιλαρμονικής ορχήστρας ευχήθηκαν καλή επιτυχία στους υποψηφίους του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» τονίζοντας παράλληλα  ότι «με τον Βασίλη Γάκη στο δημοτικό συμβούλιο, θα έχουμε έναν δικό μας άνθρωπο που έχει αποδείξει στην πράξη ότι αγαπά τον πολιτισμό και στηρίζει την μουσική κοινότητα»

Loading