INTIME

Νοτοπούλου: «Το στοίχημα της πόλης είναι κοινό»

Στα πλαίσια της προεκλογικής καμπάνιας, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Νοτοπούλου συναντήθηκε σήμερα με το σύλλογο εργαζομένων του δήμου.

propoli

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης  η πρώην υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης, αναφέρθηκε στην κρατική χρηματοδότηση προς τους ΟΤΑ για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια καθώς επίσης και στα προγράμματα του ΦΙΛΟΔΗΜΟΥ τα οποία χαρακτήρισε φιλί ζωής για τους δήμους που ήταν τα μεγαλύτερα θύματα των μνημονίων.

Συγκεκριμένα τόνισε ότι και από την προηγούμενη θέση της υφυπουργού, έδωσε μάχη για την μεγάλη προκήρυξη 3Κ για 8.166 νέες προσλήψεις μόνιμου και σταθερού προσωπικού, στις ανταποδοτικές υπηρεσίες του Δήμου και για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», που αγκαλιάστηκε από τους πολίτες.

Η υποψήφια δήμαρχος επεσήμανε επίσης ότι θα προκηρυχθούν 165 νέες θέσεις στα ΚΕΠ με ταυτόχρονη ηλεκτρονική αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρουν στους πολίτες. Υπογράμμισε δε, ότι οι προσλήψεις αυτές αλλά και όσες θα ακολουθήσουν είναι προσλήψεις που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των ΟΤΑ και αναβαθμίζουν τις αναπτυξιακές δυνατότητές τους.

Επίσης δίνουν τη δυνατότητα στους ΟΤΑ να εκμεταλλευτούν τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσουν κρίσιμα και αναγκαία έργα για τις τοπικές κοινωνίες.

Επιπλέον, η Κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε και στη σύναψη συλλογικών συμβάσεων εργασίας με όλες τις ομοσπονδίες εργαζομένων και στους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, υπογραμμίζοντας ότι «οι δήμοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους, σε ότι αφορά στις αμοιβές των σχολικών καθαριστριών καταβάλλοντας τακτικά τις αμοιβές τους και διορθώνοντας τις αδικίες που υφίστανται αυτές οι εργαζόμενες που προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες».

Η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης, υπογράμμισε τη χρηματοδότηση των Δήμων με 95 εκατομμύρια ευρώ από εθνικούς πόρους για την προσαρμογή των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών στα νέα πρότυπα ώστε να ανταποκρίνονται πλήρως στις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και απαιτήσεις.

Αναφέρθηκε ακόμη στην πολύ σημαντική παρέμβαση που αφορά στην ψηφιακή αναβάθμιση των ΟΤΑ.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου απευθυνόμενη στους εργαζόμενους επανέλαβε την πάγια θέση της για τη διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του Δήμου και υπερασπίστηκε την επαναφορά του κανόνα 1/1 , μια πρόσληψη προς κάθε αποχώρηση τη στιγμή που ανθυποψήφιοί της υποστηρίζουν την επιστροφή του 1/5 που ζητά η αξιωματική αντιπολίτευση η οποία τους στηρίζει.

Το στοίχημα της πόλης είναι κοινό όπως είπε και κάλεσε όλους τους εργαζόμενους να δώσουν μαζί τη μάχη για την πόλη.

Loading