Πρωτιά Καμαρινού στο δήμο Κορδελιού-Ευόσμου

Του Σταμάτη Βαλασιάδη
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ανάλυση δημοσίευσε η Politik για το δεύτερο μεγαλύτερο δήμο της Θεσσαλονίκης, το δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όπου ξεχωρίζει η πρωτιά του Γιάννη Καμαρινού για το δημαρχιακό αξίωμα.

propoli

Συγκεκριμένα σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης ο Γιάννης Καμαρινός φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την επικράτηση στις εκλογές καθώς καταφέρνει να βρίσκεται στην πρώτη θέση στην πρόθεση ψήφου σε σχέση με όλους τους υποψηφίους που μέχρι την στιγμή που διεξήχθει η έρευνα είχαν ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητα τους.

Όπως φαίνεται παρακάτω ο Γιάννης Καμαρινός συγκεντρώνει το 21,5% των ψήφων με τον νυν δήμαρχο Πέτρο Σούλα να ακολουθεί με 19%, ενώ τρίτος είναι ο Κλεάνθης Μανδαλιανός ο οποίος συγκεντρώνει ποσοστό 11,6%.

Κερδίζει σε όλα τα δίπολα

Και αν η πρωτιά Καμαρινού είναι εντυπωσιακή, ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η επικράτηση του στις μετρήσεις της δεύτερης Κυριακής των εκλογών κόντρα τόσο στον Πέτρο Σούλα, όσο και στον Κλεάνθη Μανδαλιανό. Συγκεκριμένα, σε ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Πέτρο Σούλα στο δεύτερο γύρο, ο Γιάννης Καμαρινός προηγείται με το εμφατικό 39,8% έναντι 23,1% που συγκεντρώνει ο Πέτρος Σούλας. Μάλιστα στο άλλο «δίπολο», δηλαδή κόντρα στον Κλεάνθη Μανδαλιανό, ο Γιάννης Καμαρινός και πάλι προηγείται με πολύ μεγάλη διαφορά καθώς συγκεντρώνει το 34,8 της προτίμησης των ψηφοφόρων, με τον Μανδαλιανό να φτάνει στο 19,3%.

Άποψη: Μια ενδιαφέρουσα αναμέτρηση

Του Δημήτρη Βασιλειάδη-Πολιτικού αναλυτή | INTERVIEW

“Μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση και ιδιαίτερα στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών, αναπτύσσεται στον Δήμο Κορδελιού Ευόσμου. Η μάχη για την πρώτη θέση γίνεται μεταξύ του σημερινού Δημάρχου κ. Σούλα και του κ. Καμαρινού με ένα σχετικό προβάδισμα για τον δεύτερο. Ο πρωτοεμφανιζόμενος, κ. Μανδαλιανός που αν και η υποψηφιότητα του δεν έχει καιρό που έχει ανακοινωθεί, κατορθώνει ένα καθόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 11,6%, θέτοντας τις βάσεις για τις επόμενες εκλογές.

Οι αναποφάσιστοι δεν είναι λίγοι και σίγουρα το ποσοστό τους είναι το αναμενόμενο για την χρονική περίοδο που διενεργήθηκε η έρευνα. Ενδεχομένως να υπάρξουν κι άλλες υποψηφιότητες (σίγουρα από την Λαϊκή Συσπείρωση, για παράδειγμα) που κι αυτές θα επιφέρουν αλλαγές στα ποσοστά των μέχρι τώρα υποψηφίων.

Μεγάλη και ασφαλής δείχνει η υπεροχή του κ. Καμαρινού για τον δεύτερο γύρο, ανάμεσα και στα δυο πιθανά δίπολα και με τον κ. Σούλα και με τον κ. Μανδαλιανό. Αν και το κομμάτι των ψηφοφόρων που δηλώνουν αναποφάσιστοι στον 2ο γύρο, είναι ιδιαίτερα υψηλό, είναι δύσκολο να αλλάξει η σειρά εκλογής.

Υπάρχει ακόμα χρόνος για αλλαγές. Η δημοσκόπηση δεν είναι πρόβλεψη, αλλά εκτίμηση του τι περίπου θα συμβεί αν είχαμε εκλογές την επόμενη Κυριακή. Δεν έχουμε όμως. Άρα υπάρχει χρόνος για την δημιουργία προτάσεων και κατάρτισης συνδυασμού τέτοια που κάθε ανατροπή θα μπορούσε να είναι πιθανή”.

 


Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Politik την Παρασκευή 01 Φεβρουαρίου 2019

Loading