Π. Κόκκαλης: «Να προωθήσουμε τη νεανική επιχειρηματικότητα»

Τη Μονάδα Υποστήριξης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας OΚ! Thess επισκέφθηκε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία και εκπρόσωπος της πολιτικής κίνησης ΚΟΣΜΟΣ, Πέτρος Κόκκαλης, στο πλαίσιο της χθεσινής επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη.

propoli

O Π. Κόκκαλης χαρακτήρισε επείγουσα τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας καθώς ο κόσμος αλλάζει ραγδαία λόγω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. «Η Ευρώπη πρέπει να προωθήσει πολιτικές για την ενίσχυση των start-ups, και από κοινού να αναζητήσουμε τρόπους υποστήριξης της νεανικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Kαθήκον των Ελλήνων ευρωβουλευτών είναι να στηρίζουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες ώστε να αξιοποιούν καλύτερα τις δυνατότητες που παρέχει η Ε.Ε. για την ανάπτυξη του τόπου μας», δήλωσε σχετικά.

Ο Πέτρος Κόκκαλης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία BlueGrowth Piraeus για την εκπαίδευση και τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων με αντικείμενο τη γαλάζια οικονομία, την οποία ανέπτυξε ως εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Τοπικής Περιφερειακής Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Κλιματικής Αλλαγής στον Δήμο Πειραιά.

«Οι νέοι μας διψούν για βοήθεια ώστε να διεκδικήσουν το μέλλον τους και χαίρομαι που βρήκα εδώ νέους επιχειρηματίες, που έχουν συμμετάσχει στο BlueGrowth και αξιοποιούν τις υπηρεσίες και από τις δύο εκπαιδευτικές θερμοκοιτίδες», δήλωσε ο κ. Κόκκαλης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο διαχειριστής προγραμμάτων του ΟΚ! Thess Κώστας Τραμαντζάς, η Χριστίνα Ζάζα απο την ΜΚΟ Μindspace και ο Ανδρέας Βλαχάκης από την start up My Skipper.

Loading