Στράτος Σιμόπουλος:Προτεραιότητα η ανάπτυξη της Δυτικής Θεσσαλονίκης

Το σχέδιο του για τις υποδομές της Δυτικής Θεσσαλονίκης παρουσίασε χθες ο πρώην Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος σε εκδήλωση στην Ευκαρπία.

propoli

Τις παραμέτρους αυτού του σχεδίου θα αναδείξει και σήμερα ο κ. Σιμόπουλος σε ανάλογη εκδήλωση σε άλλο σημείο της δυτικής Θεσσαλονίκης (στις 18:00 στους Αμπελόκηπους, στο καφέ Tribal, Λοχαγού Ντουρμά 44).

«Η Δυτική Θεσσαλονίκη σε σύγκριση με την υπόλοιπη πόλη είναι σαφές ότι έχει διαφορές που οφείλονται στη στρεβλή χωροταξική ανάπτυξη, αποτέλεσμα ενός συνδυασμού πολιτικών επιλογών, αλλά και αντικειμενικών δυσκολιών» τόνισε ο κ. Σιμόπουλος και πρόσθεσε πως δεν χωρά καμία αμφιβολία ότι σε επίπεδο υποδομών η πολιτεία αδίκησε τη Δυτική Θεσσαλονίκη.

«Βέβαια, την τριετία 2012-2015 έγιναν σημαντικά βήματα με την συμβολή σ’ αυτά της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων.

Ενδεικτικά αναφέρω:

  • Την έναρξη κατασκευής των κόμβων στη Δυτική Περιφερειακή, έργο-ανάσα για όλη την πόλη, αλλά κυρίως τη Δυτική Θεσσαλονίκη.
  • Την έναρξη κατασκευής του δίδυμου αποχετευτικού αγωγού της Θεσσαλονίκης που θα μπορεί να δέχεται ταυτόχρονα τα λύματα από τα νότια της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Έργο με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
  • Δρομολόγηση της επέκτασης του Μετρό προς Σταυρούπολη, Αμπελόκηπους και Εύοσμο. Από το 2014 έχει γίνει η διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση.
  • Ανάδειξη της ανάγκης για αξιοποίηση του παραθαλάσσιου δυτικού μετώπου του Θερμαϊκού. Μαζί με τον δήμαρχο Αμπελοκήπων-Μενεμένης ξεκινήσαμε την προσπάθεια, τη σκυτάλη της οποίας πήρε πλέον η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
  • Ωρίμανση των μελετών για την ανισοπεδοποίηση των σιδηροδρομικών κόμβων στη δυτική Θεσσαλονίκη. Έργο για το οποίο όλοι οι θεσμικοί φορείς πρέπει να πιέσουν ώστε να ενταχθεί στα Ευρωπαϊκά προγράμματα και
  • Προχωρήσαμε κατά πολύ την παραχώρηση του Στρατοπέδου Παύλου Μελά στο δήμο.

Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση προχωρήσαμε και σε άλλες δράσεις εξίσου σημαντικές για την καθημερινότητα των πολιτών.

  • Ξεκινήσαμε την κατασκευή και ολοκληρώσαμε δεκάδες αίθουσες κυρίως δυτικά.
  • Παραδώσαμε το κλειστό γυμναστήριο στην Πολίχνη.
  • Χρηματοδοτήσαμε την ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων.
  • Κινήσαμε τις διαδικασίες με τον δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης για τη χωροθέτηση του Καλλιτεχνικού Σχολείου στη Μοναστηρίου πριν την αερογέφυρα του Δενδροποτάμου.
  • Χρηματοδοτήσαμε μερική ανακαίνιση του Εκκλησιαστικού Λυκείου στην Ξηροκρήνη και
  • Χρηματοδοτήσαμε τα αντιπλημμυρικά έργα στη Νικόπολη, τα οποία σταμάτησε η σημερινή κυβέρνηση».

Αναφερόμενος σε αναγκαίες νέες δράσεις με επίκεντρο την Δυτική Θεσσαλονίκη ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε ενδεικτικά τις ακόλουθες:

–           Κατασκευή σχολικών αιθουσών σε Ρετζίκι και Εύοσμο.

–           Υπογειοποίηση των καλωδίων υψηλής τάσης.

–           Διευθέτηση του κόμβου της Νεάπολης.

–           Βελτίωση του οδικού άξονα κόμβου Νεάπολης-Ασβεστοχώρι.

–           Ασφαλτόστρωση κεντρικών δρόμων. Το πρόβλημα στη Βενιζέλου, εδώ στη Νεάπολη, είναι χαρακτηριστικό.

–           Ολοκλήρωση του κόμβου στη λαχαναγορά.

–           Αντιπλημμυρικά έργα στο Δήμο Παύλου Μελά, διευθέτηση ρέματος Δενδροποτάμου και κάλυψη του ρέματος στη Διαλογή και

–           Ηλεκτροφωτισμοί για λόγους ασφαλείας περιοχών, όπως είναι η Πόντου.

Όλα τα παραπάνω απαιτούν μια κυβέρνηση που να μπορεί να λύνει προβλήματα, να προωθεί δράσεις, να στηρίζει τον ιδιωτικό τομέα, να αξιοποιεί τα ευρωπαϊκά προγράμματα και να κινητοποιεί πόρους. Παράλληλα, ο συντονισμός τους απαιτεί σχέδιο και μέθοδο, μακριά από ανέξοδες υποσχέσεις και λαϊκισμούς, χαρακτηριστικά που διακρίνουν τον πρόεδρό μας, τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μαζί του, μαζί με τα στελέχη μας, όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε την πολιτική αλλαγή και να συνεχίσουμε το σημαντικό, για τα δυτικά, έργο των προηγούμενων κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας», κατέληξε ο πρώην γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων.

Να σημειωθεί ότι ο κ.Σιμόπουλος επισκέφθηκε χθες και τον χώρο διεξαγωγής εκλογών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, στηρίζοντας τη ΔΑΚΕ και το φεστιβάλ παιχνιδιού του δήμου Παύλου Μελά, ενώ το βράδυ δείπνησε με πολιτικούς του φίλους στις Συκιές.

Loading