Ταχιάος: «Αδιανόητη η κλοπή χαλκού από την παραλία»

«Αδιανόητο» χαρακτήρισε το περιστατικό κλοπής 3,5 τόνων χαλκού από τον Κήπο του Νερού της Νέας Παραλίας, Θεσσαλονίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, Νίκος Ταχιάος.

propoli

«Όταν πριν από μερικούς μήνες, ευαισθητοποιημένοι πολίτες, συγκεντρωθήκαμε στο αμφιθέατρο του ΤΕΕ για να συζητήσουμε την κατάσταση της νέας παραλίας, η πρωτοβουλίας μας αντιμετωπίσθηκε από τη διοίκηση του δήμου με καχυποψία και επιθετικότητα. Δυστυχώς, σήμερα είδαμε τα χειρότερα: Τρεισήμισι τόνοι χαλκού αφαιρέθηκαν από τις κατασκευές ενός από τα ωραιότερα πάρκα, του «Κήπου του Νερού», έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Σ’ αυτή, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε πως «η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη νέα παραλία της πόλης, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας της δημόσιας αρχής να περιφρουρήσει σωστά τους χώρους τονίζοντας μάλιστα πως «είναι αδιανόητο! Και είναι αποπροσανατολιστικό να μιλάμε για βάνδαλους. Ότι κάποιοι κακοποιοί κατάφεραν ανενόχλητοι να κλέψουν δημόσια περιουσία από ένα από τα πιο εμφανή σημεία της πόλης, είναι αποτέλεσμα ανικανότητας δημόσιας αρχής, τεκμήριο κατάρρευσης της κρατικής μηχανής. Πρόκειται για πολύ διαφορετική υπόθεση από τα γκράφιτι που ξεφυτρώνουν κάθε τόσο ή τις συνήθεις μικροκαταστροφές».

Τέλος ο Νίκος Ταχιάος υπογράμμισε πως «η ασφάλεια του δημόσιου χώρου θα πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα. Δεσμεύομαι πως για τη διοίκησή μου, η μέριμνα για την παραλία, ένα έργο που θεωρώ και δικό μου «παιδί» και φυσικά, συνολικά, η ασφάλεια του δημόσιου χώρου, θα αποτελέσουν πρώτη προτεραιότητα. Πριν από τη συμβολή των πολιτών, θα απαιτήσω την κινητοποίηση των αρχών, χωρίς να επιτρέψω  καμιά ολιγωρία. Ξεκάθαρα!».

Loading