Ταχιάος: «Σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης ο Ηρακλής»

Συνάντηση με τον πρόεδρο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου  του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ,  είχε  το μεσημέρι  ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Νίκος Ταχιάος, ο οποίος συνοδευόταν από την υποψήφια δημοτική σύμβουλο Ιωάννα Κοσμοπούλου.

propoli

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη- Υπεύθυνα» ενημερώθηκε για τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ιστορικός Γυμναστικός Σύλλογος .

«Βρισκόμαστε σε οικονομικό αδιέξοδο. Δεν ξέρουμε ποιο θα είναι το μέλλον μας.  Αν δεν βρεθεί άμεσα μια λύση, θα μπει οριστικό τέλος στην ύπαρξη του Συλλόγου, ο οποίος μετρά 110 χρόνια λειτουργίας» τόνισε οπρόεδρος του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ Φώτης Θέος και εξήγησε πως τα παλιά χρέη και τα συσσωρευμένα πρόστιμα για την μη αποπληρωμή τους, ανέρχονται σ’ εκατομμύρια Ευρώ. Το ποσά αυτά, όπως είπε, είναι αδύνατον να πληρωθούν, ενώ τα έσοδα από τις ακαδημίες, αρκούν μόνο για να πληρωθούν τα έξοδα λειτουργίας τους. Παράλληλα υπάρχει πλέον σοβαρό ενδεχόμενο, η περιοχή Χορτατζήδες, όπου λειτουργούν οι αθλητικές εγκαταστάσεις τους Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ, να περάσει στην ιδιοκτησία του δημοσίου.

“Ο Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της πόλης.Πρέπει να βρεθεί ένα νομικό σχήμα για να μπορέσει να παραμείνει στο χώρο του και να συνεχίσει να λειτουργεί» τόνισε ο Νίκος Ταχιάος και επεσήμανε πως εφόσον οι εγκαταστάσεις του Συλλόγου βρίσκονται σε χαρακτηρισμένο αθλητικό χώρο, το δημόσιο ακόμη και μετά από μια ενδεχόμενη κατάσχεση, δεν μπορεί να το αποχαρακτηρίσει.

Ο υποψήφιος δήμαρχος και ο πρόεδρος του Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ συζήτησαν επίσης και την αξιοποίηση του αρχείου που έχει στη διάθεσή του ο Σύλλογος και περιλαμβάνει ντοκουμέντα σημαντικών αθλητικών γεγονότων, των τελευταίων 100 χρόνων. Ο Νίκος Ταχιάος πρότεινε, ένα μέρος του αρχείου αυτού να συμπεριληφθεί στα εκθέματα του  Μουσείου Ιστορίας της Θεσσαλονίκης που σκοπεύει να δημιουργήσει εφόσον εκλεγεί.

Loading