Υποψήφιος για το νεοσύστατο δήμο της δυτικής Λέσβου ο Στρατής Ζαφείρης

Την υποψηφιότητα του για τον νεοσύστατο δήμο της δυτικής Λέσβου που, όπως είπε, «σηματοδοτεί την αποκατάσταση και τον εξορθολογισμό της μέχρι σήμερα κατάστασης που επικράτησε στα δημοτικά πράγματα του νησιού» ανακοίνωσε χθες το βράδυ ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Συνεργασία δυτικής Λέσβου» Στρατής Ζαφείρης.

propoli

Σύμφωνα με τον κ. Ζαφείρη, ο δήμος πρέπει να αντιμετωπίσει τα θέματα της καθημερινότητας. Να είναι φιλικός και αλληλέγγυος με τους δημότες του, υπερβαίνοντας τυπικές αρμοδιότητες. Να επιδιώξει να αποτελέσει την «ομπρέλα» για την προώθηση των τοπικών προσπαθειών.

«Πόσο εύκολο είναι ένας νέος φορέας, παράλληλα με την επιδίωξη της συγκρότησής του, γιατί ουσιαστικά αυτό θα είναι το πρώτο μέλημα οργάνωσης και διοίκησης της καινούργιας αυτοδιοικητικής μονάδας, να μπορεί να συνδράμει ενεργά και στην τοπική ανάπτυξη;

Η προσωπική μου απάντηση -δέσμευση είναι ότι η μεγάλη προσπάθεια η οποία απαιτείται να καταβληθεί για το στήσιμο του δήμου, εμπεριέχει ταυτόχρονα και το στοιχείο της ανάπτυξης, παρέχοντας τη δυνατότητα ό,τι γίνει εξαρχής, να γίνει σωστό και καλό. Σε γερά και ισχυρά θεμέλια».

   Ως βασικές κατευθύνσεις ο κ. Ζαφείρης παρουσίασε τις παρακάτω:

– προέχει η πρώτη δημοτική Αρχή, χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση να αποκτήσει οργανόγραμμα, αλλά και να προγραμματίσει άμεσα τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, ενδεχομένως σε συνέργεια και με ιδιωτικούς φορείς.

– Προτεραιότητα θα είναι η εκπόνηση του Γενικού Χωροταξικού Σχεδίου της Δυτικής Λέσβου, ώστε να υπάρχει εξαρχής χωρική ένταξη των πάσης φύσης δράσεων, αλλά και ανάδειξη των πολλών δυνατοτήτων που προσφέρονται για εκμετάλλευση. Παράδειγμα απτό η γεωθερμία της οποίας την αξιοποίηση και θα επιδιώξουμε συστηματικά.

– Από τις πρώτες ενέργειες θα είναι η σύσταση και οργάνωση μιας στελεχωμένης Τεχνικής Υπηρεσίας που θα αναλάβει τη συνέχιση και ολοκλήρωση των όποιων έργων έχουν δρομολογηθεί, αλλά κυρίως θα προετοιμάσει το δήμο Δυτικής Λέσβου για το αύριο, εκπονώντας μελέτες και προετοιμάζοντας την ωριμότητα καινούργιων έργων.

– Έμφαση, επίσης, θα δοθεί στο λιμάνι του Σιγρίου που με την ολοκλήρωσή του θα αποτελέσει το βασικό συνδετικό κρίκο της ευρύτερης περιοχής μας με την υπόλοιπη Ελλάδα. Το Σίγρι μπορεί, και στόχος είναι να καταφέρει, να ενώσει το νησί γρήγορα και με μικρό κόστος με το Λαύριο, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη».

Ο κ. Ζαφείρης είναι χημικός μηχανικός με πλούσια επαγγελματική και συνδικαλιστική δράση. Από το 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018 η κυβέρνηση του είχε αναθέσει καθήκοντα Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Σήμερα, μετά την παραίτησή του από τη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, είναι σύμβουλος της Διοίκησης της ΕΛΠΕ Α.Ε.

Loading