Χρύσα Αράπογλου: «Κόλαφος για τη διοίκηση Δαρδαμανέλη η ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Κόλαφο χαρακτηρίζει η υποψήφια δήμαρχος Καλαμαριάς Χρύσα Αράπογλου για τη διοίκηση του κ. Δαρδαμανέλη την καταγγελία στην οποία προχώρησε η ΠΟΕ-ΟΤΑ εναντίον της δημοτικής αρχής, την οποία κατηγορεί μεταξύ άλλων για αυταρχισμό και απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντι στους εργαζόμενους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της κ. Αράπογλου και της «Καλαμαριάς Μητέρας Πόλης»:

«Κόλαφο για τη διοίκηση του κ. Δαρδαμανέλη αποτελεί η καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ), στην οποία καταγγέλλεται η Δημοτική Αρχή Καλαμαριάς για «αυταρχική, προσβλητική και απαξιωτική συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων, η οποία δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου».

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας αναφέρεται σε περιστατικά εναντίον εργαζομένων από εκπροσώπους της διοίκησης , με «ύβρεις, προσβλητικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς» που έχουν αυξηθεί δραματικά και οδηγούν στελέχη σε παραίτηση από θέσεις ευθύνης, περιστατικά που κατήγγειλε πρόσφατα και ο Σύλλογος Εργαζομένων του Δήμου Καλαμαριάς.

Με την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποκαλύπτεται ευρύτερα, ο τρόπος διοίκησης του κ. Δαρδαμανέλη, για τον οποίο έχουμε τοποθετηθεί ως Παράταξη «Καλαμαριά Μητέρα Πόλη», δημόσια, πολλές φορές μέχρι σήμερα. Μία ιδιότυπη οικογενειοκρατία που καταφανώς στερείται οράματος και δυνατότητας σύγχρονης λειτουργίας, που προκαλεί ασφυκτική πίεση στις υπηρεσίες, που διαχωρίζει με αλήστου μνήμης συμπεριφορές τους εργαζομένους, που αποδυναμώνει κάθε δημιουργική διάθεση όσων προσφέρουν υπηρεσίες, που εξαντλεί την επίδειξη εξουσίας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ένα μεροκάματο.

Δεν περιμένουμε να αλλάξει τρόπο και χαρακτήρα αυτή η Διοίκηση. Την καλούμε, ωστόσο, να σταματήσει τις έμμεσες και άμεσες απειλές της, να ενδυθεί, έστω, την ελάχιστη ευπρέπεια στη συμπεριφορά της και να υποδείξει στους στενούς συνεργάτες της τα όρια της ευθύνης τους.»

Δείτε επίσης: Περί αισθητικής στον δήμο Καλαμαριάς