Δ. Κορδελιού – Ευόσμου: Ο Νίκος Ζυγάς για τις πολιτικές αποφάσεις του συνοδοιπόρου του

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών Ελευθερίου Κορδελιού – Ευόσμου», Νίκος Ζυγάς, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του με αφορμή την απόφαση του δημοτικού συμβούλου Κορδελιού Ευόσμου, Στάθη Καϊτετζίδη, να προσχωρήσει σε άλλη δημοτική παράταξη, έκανε την εξής δήλωση:

«Μιλώντας κάποιος για τον κ. Καϊτετζίδη δεν μπορεί παρά να το κάνει με σεβασμό στο αυτοδιοικητικό του έργο ως δήμαρχου στο Ελευθέριο Κορδελιό, αλλά και για την θητεία του ως δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ» που συνέβαλε στα μέγιστα σε μια σειρά ζητήματα προς όφελος του Δήμου Κορδελιού Ευόσμου και των δημοτών του. Να τονίσουμε ότι ως μέλη της «ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ» στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στις κινηματικές δράσεις δεν υπήρξε ούτε ένα θέμα που να είχαμε διαφωνία. Είναι αυτονόητο ότι ο κ. Καϊτετζίδης απολαμβάνει τον απόλυτο σεβασμό και εκτίμησή μου προσωπικά.

Όλοι γνωρίζουμε ότι στην πολιτική μας διαδρομή οι ενέργειές μας, οι επιλογές μας και οι αποφάσεις μας, μας χαρακτηρίζουν και κρινόμαστε τελικά από τους συμπολίτες μας. Στην προκειμένη περίπτωση, ο κ. Καϊτετζίδης επέλεξε να συμπορευτεί με πολιτικές και σκέψεις που προσπαθούν να αναβιώσουν το παλιό και την εργολαβική αντίληψη που ταλάνισε επί μια εικοσαετία το δήμο μας, βιώνουμε δε τα αποτελέσματά της σήμερα. Θέλω να τον ευχαριστήσω προσωπικά για τη μέχρι τώρα συνεργασία μας η οποία βασίστηκε και δομήθηκε πάνω σε πολιτικούς στόχους που ωφελούσαν την κοινωνία και το δήμο μας και όχι προσωποκεντρικές φιλοδοξίες του ενός.

Τα συσσωρευμένα προβλήματα του δήμου μας απαιτούν λύσεις συνεργασίας και τη δημιουργία ενός ισχυρού αυτοδιοικητικού πόλου με βάση ένα πρόγραμμα που να ανταποκρίνεται και να εξυπηρετεί τις ανάγκες της πόλης και των πολιτών και όχι συντεχνιακά συμφέροντα.

Το μείζον πρόβλημα του δήμου μας δεν είναι ο κ. Καϊτετζίδης. Το μείζον πρόβλημα του δήμου μας είναι η στασιμότητα , η κωλυσιεργία και η αναποτελεσματικότητα. Σε μια εποχή όπου οι αλλαγές συντελούνται με αστρικές ταχύτητες δεν μπορείς να πηγαίνεις με ρυθμούς χελώνας με κύριο χαρακτηριστικό την αναποφασιστικότητα. Και αυτό ισχύει όχι μόνο για τη διοίκηση!!!

Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι για λόγους προσωπικής ευθιξίας και πολιτικής αξιοπρέπειας θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση της παράταξής μας και έως ότου ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τη δημιουργία της νέας αυτοδιοικητικής παρέμβασης. Η δε απόφαση της παράταξης για τον κ. Καϊτετζίδη θα ανακοινωθεί, όπως προβλέπεται θεσμικά, στο δημοτικό συμβούλιο».

Δείτε επίσης: Μαρία Μανούκα: «Αντιπροσωπεύουμε το ήθος, την ειλικρίνεια και την εργατικότητα»