Το Υπερταμείο… έφαγε το εκθετήριο αγροδιατροφικών προϊόντων

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι δεν θα δημιουργήσει τελικά εκθετήριο αγροδιατροφικών προϊόντων – ηλεκτρονικό δημοπρατήριο στις Σέρρες, καθώς η προβλεπόμενη έκταση παραχωρήθηκε στο Υπερταμείο.

Η σχετική ανακοίνωση για το εκθετήριο αναφέρει τα εξής:

«Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών και το Επιμελητήριο Σερρών και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος και του Ελληνο-Ιταλικού Επιμελητηρίου, επί ένα έτος προέβησαν στις δέουσες ενέργειες και υπερέβησαν όλα τα εμπόδια για την πιλοτική εφαρμογή εκθετηρίου – ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου στο Νομό Σερρών.

Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε ότι ένα βήμα πριν από την υλοποίηση, κατά τραγικό τρόπο, λάβαμε ενημέρωση από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ότι κι αυτή η έκταση παραχωρήθηκε στο Υπερταμείο των ξένων δανειστών.

Το αποδεκτό αίτημα είχε υποβληθεί για την αξιοποίηση έκτασης 17 στρεμμάτων και των εγκαταστάσεων που υφίστανται σ’ αυτήν, πλησίον της πόλης των Σερρών, για τη δημιουργία εκθετηρίου – ηλεκτρονικού δημοπρατηρίου, καθώς και την ένταξη της όλης προσπάθειας σε αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Εκτός από την αγανάκτησή μας τίθεται κι ένα αμείλικτο ερώτημα: «Με ποιες υποδομές θα υπάρξει στο μέλλον η δυνατότητα ανάπτυξης στον Αγροδιατροφικό Τομέα και όχι μόνο;».

Παρά ταύτα η προσπάθεια συνεχίζεται και καλούμαστε όλοι οι Έλληνες να αντιληφθούμε την ασφυκτική νέα πραγματικότητα».