Αγοραστός: «Να είναι αιτιολογημένη η αρνητική ψήφος στον προϋπολογισμό»

Να θεσμοθετηθεί διαδικασία αιτιολόγησης της απόφασης καταψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος Περιφερειών και Δήμων, προτείνει ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός.

propoli

«Πρέπει να σταματήσει η άρνηση για την άρνηση. Ωρίμασαν οι συνθήκες η ενδεχόμενη αρνητική ψήφος  να συνοδεύεται από αιτιολογημένη αντιπρόταση. Το έχω προτείνει και στο παρελθόν, το επαναφέρω και τώρα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός σε συνεντεύξεις του στους ραδιοφωνικούς σταθμούς ALPHA Radio, REAL FM και ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM.

Όπως επισήμανε, «μέχρι τώρα οι παρατάξεις της μειοψηφίας στην πλειονότητά τους καταψήφιζαν τους προϋπολογισμούς έχοντας την ασφάλεια της πλειοψηφίας, δηλαδή γνωρίζοντας ότι είναι εξασφαλισμένη η πλειοψηφία για να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός καθώς, στην αντίθετη περίπτωση, δεν θα μπορούσαν να λειτουργήσουν Περιφέρειες και Δήμοι. Δηλαδή δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταφορά μαθητών, να καταβληθούν επιδόματα σε άτομα με αναπηρία, να πληρωθούν οι εργαζόμενοι. Ούτε καν εξετάσεις άδειας εξάσκησης επαγγέλματος δεν θα μπορούσαν να διεξαχθούν».

Ερωτηθείς για τις προωθούμενες από την κυβέρνηση αλλαγές στην κατεύθυνση διασφάλισης της κυβερνησιμότητας Περιφερειών και Δήμων, ο κ. Κ. Αγοραστός, αφού επανέλαβε ότι «η κυβερνησιμότητα είναι εθνικό και κοινωνικό συμφέρον», ετάχθη υπέρ της αναγκαιότητας αλλαγών στην Οικονομική Επιτροπή και τις διαδικασίες ψηφοφοριών στα Συμβούλια.

Παράλληλα, για τις αλλαγές ξεκαθάρισε ότι «όπως τόνισε κατηγορηματικά ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος, οι αλλαγές θα γίνουν σύμφωνα με τις επιταγές του Συντάγματος, χωρίς να απαξιώνονται οι παρατάξεις της μειοψηφίας και χωρίς να δημιουργείται ζήτημα δημοκρατίας».

Loading