Γ. Δαρδαμανέλης: «Ο δήμος Καλαμαριάς πρέπει να περάσει από τη διαχείριση στη διοίκηση»

Το όνομα και το έμβλημα του  συνδυασμού του παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης.

propoli

Της Μαρίας Βλάχου

«Γενιά Δημιουργίας» είναι το όνομα του συνδυασμού του υποψήφιου δημάρχου Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη. Σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, το όνομα του συνδυασμού προϊδεάζει για έναν ανανεωμένο συνδυασμό προσώπων και το έμβλημα-λογότυπο που αναδεικνύει το κοινωνικό πρόσωπο της παράταξης.

«Ο δήμος Καλαμαριάς πρέπει να περάσει από τη διαχείριση στη διοίκηση»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα Μέσα Ενημέρωσης ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς παρουσίασε το όραμά του για τον δήμο και το πρόγραμμα του συνδυασμού δίνοντας έμφαση σε πέντε άξονες.Όπως ανέφερε πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο σε συνεργασία με τους δημότες, συλλόγους και φορείς εμπλουτίζεται διαρκώς ώστε πριν τις εκλογές να είναι τελείως εφαρμόσιμο και κοστολογημένο.

«Σε αντίθεση με το πρόγραμμα που παρουσίαζαν στο παρελθόν δημοτικές παρατάξεις που διοικούσαν, η εφαρμογή του οποίου ήταν της τάξης του 10% ή 20%, εμείς θέλουμε το πρόγραμμά μας να είναι πραγματικό. Θέλουμε να μπορούμε να κοιτάμε στα μάτια τον δημότη Καλαμαριάς και αυτά που του είπαμε σε τέσσερα χρόνια να είναι πράξη» είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στους εξής 5 πυλώνες:

-Στην αποτελεσματική και έντονη διεκδίκηση χώρων του δήμου, που σήμερα ανήκουν στο κράτος (Υπερταμείο, Πρόνοια, Ταμείο Εθνικής Αμύνης κ.α.) καθώς και στην αποτελεσματική διεκδίκηση πόρων με τη συμμετοχή σε Ευρωπαϊκά και μη προγράμματα, αλλά και σε συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

-Στον επαναπροσδιορισμό των σχέσεων του δήμου με το δημότη και με τον επιχειρηματία, με σκοπό την ποιοτικότερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους μέσα από περισσότερο οργανωμένες υπηρεσίες.

-Στην προσέλκυση της νεολαίας μέσω σχετικών αυτόνομων δράσεων του δήμου και σε συνεργασία με τη γενική γραμματεία νέας γενιάς.

-Στη μείωση των ανισοτήτων που υπάρχουν ανάμεσα σε περιοχές και γειτονιές του δήμου μέσω της επένδυσης και αναβάθμισης των πιο αδικημένων περιοχών.

-Στην εξωστρέφεια που θα πρέπει να επιδείξει ο δήμος Καλαμαριάς συμπράττοντας με όμορους δήμους, με την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με επιστημονικούς φορείς (Πανεπιστήμια, Τεχνικό Επιμελητήριο κ.α.) καθώς και με την Κεντρική Διοίκηση, προκειμένου να επιλυθούν τα φαινομενικώς άλυτα προβλήματα.

«Οι πέντε αυτοί πυλώνες είναι πολύ σημαντικοί για εμάς. Αν ένας από τους πέντε δεν πάει καλά δεν θα είναι πετυχημένη η προσπάθειά μας, θα καταλήξουμε σε διαχείριση ,όχι σε διοίκηση. Ο δήμος Καλαμαριάς πρέπει να περάσει από τη διαχείριση στη διοίκηση» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς.

Πολυσυλλεκτική και ενωτική η «Γενιά Δημιουργίας»

Σε ερώτηση δημοσιογράφων για τα άτομα που θα απαρτίσουν το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού ο Γιάννης Δαρδαμανέλης ανέφερε πως πρόκειται για μία πολυσυλλεκτική κίνηση.

«Η Γενιά Δημιουργίας» είναι πολυκομματική ενωτική. Θέλουμε να συνθέσουμε απόψεις, προτάσεις, ηλικίες δυνάμεις. Είναι μια κίνηση που έχει στοχεύει στη βελτίωση της καθημερινότητας με λιγότερα προβλήματα με περισσότερες ευκαιρίες» σημείωσε ο Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Ποτέ δε ρώτησα κάποιον από αυτούς που θα πλαισιώσουν την ομάδα μας και έχουν ήδη δηλώσει πρόθεση να κατέβουν μαζί μας τι κόμμα ψήφισε και τι θα ψηφίσει» πρόσθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Γενιά Δημιουργίας».

‘Όπως επεσήμανε ο κ. Δαρδαμανέλης το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού θα είναι αντιπροσωπευτικό τόσο σε ηλικίες και σε επαγγέλματα καθώς και όσον αφορά τις πολιτικές πεποιθήσεις.

«Είναι μία κίνηση που θα ενώσει όλες τις υγιείς δυνάμεις ώστε να το αύριο της Καλαμαριάς να είναι καλύτερο, να γίνει επανεκκίνηση της Καλαμαριάς» πρόσθεσε.

Loading