Δήμαρχος Αμφίπολης: Κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον Τύμβο Καστά

Κατά των χειρισμών του υπουργείου Πολιτισμού, στο ζήτημα που αφορά την διαχείριση του αρχαιολογικού χώρου της Αμφίπολης, καταφέρθηκε σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Μιλάμε Πολιτικά», ο δήμαρχος της περιοχής, Κωνσταντίνος Μελίτος.

propoli

Με αφορμή, την απειλή που εξέφρασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, ότι θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη για το ζήτημα της Αμφίπολης, ο δήμαρχος της περιοχής, υποστήριξε ότι «η εικόνα του μνημείου ελάχιστα έχει αλλάξει από όταν ανακαλύφθηκε, τον Ιανουάριο του 2015».

Μάλιστα, ο κ. Μελίτος, υποστήριξε ότι δεν προχωρούν όπως θα έπρεπε οι εργασίες ανασκαφής, παρόλο που τα χρήματα, προέρχονται από κονδύλια του ΕΣΠΑ. Από την πλευρά του, χαρακτήρισε «αναμενόμενο» το γεγονός, ότι δεν προχωρούν οι συγκεκριμένες εργασίες, λόγω κυρίως του ότι δεν υπήρξαν οι απαραίτητες μελέτες, τις οποίες όφειλε να εκπονήσει το αρμόδιο επί του θέματος, υπουργείο Πολιτισμού.

Σε σχετική ερώτηση, ο κ. Μελίτος έκανε λόγο για έλλειψη πολιτικής βούλησης από πλευρά της κυβέρνησης, η οποία οδηγεί στην σταδιακή ατονία του ενδιαφέροντος από πλευράς επισκεπτών.

Loading