Δήμος Θερμαϊκού: Εγκαταστάθηκαν POS στα δημοτικά ταμεία

Και μέσω POS μπορούν, πλέον, οι δημότες να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με την οικονομική υπηρεσία του δήμου Θερμαϊκού, καθώς στη διεύθυνση της υπηρεσίας έχουν εγκατασταθεί τερματικά υποδοχής καρτών μετά τις ενέργειες της αρμόδιας αντιδημάρχου, Κατερίνας Χατζηχριστοφή.

propoli

Η έναρξη των ηλεκτρονικών πληρωμών στο δήμο Θερμαϊκού ξεκίνησε εδώ και δύο εβδομάδες, αφού ξεπεράστηκαν ζητήματα ταμειακής διαχείρισης σχετιζόμενα με τις παρακρατήσεις προμήθειας από τις τράπεζες, μετά από ενέργειες της ΚΕΔΕ προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Στόχος, η είσπραξη οφειλών μέσω πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας (POS) για τη διευκόλυνση των δημοτών και ο περιορισμός έως και η κατάργηση της χρήσης και διακίνησης μετρητών για την καταβολή στα ταμεία του δήμου παράβολων για άδειες καταστημάτων, τελών νεκροταφείων, διαφημίσεων, τελών επί ακαθαρίστων εσόδων, ΤΑΠ, εισφορών κλπ.

Όπως αναφέρει ο δήμος Θερμαϊκού, με την αξιοποίηση των POS, ένα ακόμα βήμα πραγματοποιείται προς την κατεύθυνση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και την προσαρμογή στα νέα δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια, σύμφωνα με τα οποία επιζητείται η απόλυτη συνέπεια με την εισαγωγή ψηφιακών υποδομών για την εξυπηρέτηση των πολιτών και τη διευκόλυνση των οικονομικών συναλλαγών. Κάτι που επιτυγχάνει έναν ουσιαστικό και προς όφελος των πολιτών εκσυγχρονισμό του δήμου της ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε ακόμη: Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά τη 17η Νοέμβρη

Loading