Δήμος Θεσσαλονίκης: Υπογραφή σύμβασης για τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο

Υπογράφτηκε σήμερα η σύμβαση του έργου «Κατασκευή ορυγμάτων για την τοποθέτηση υπόγειων κάδων στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης» ανάμεσα στον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων-Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάση Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

propoli

Το έργο αφορά στην εκσκαφή ορυγμάτων σε επιλεγμένες θέσεις στο ιστορικό-εμπορικό κέντρο της πόλης και ειδικότερα στην περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Τσιμισκή, Δωδεκανήσου, Εγνατίας και Αγγελάκη, για την τοποθέτηση συστήματος υπόγειων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων.

Επισημαίνεται ότι με την υπ’ αριθμόν 96/29-1-2018 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, εγκρίθηκε η χωροθέτηση 40 θέσεων εντός του ιστορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης, με στόχο την τοποθέτηση 100 συνολικά υπόγειων συστημάτων κάδων απορριμμάτων.

Παράλληλα, συντάχθηκε και δημοπρατήθηκε η μελέτη με τίτλο «Προμήθεια και τοποθέτηση 80 υπόγειων συστημάτων κάδων προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων», προϋπολογισμού 1.306.960€.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης με την υλοποίηση του παραπάνω έργου θα επιτευχθεί:

  • αναβάθμιση και ανάδειξη του αστικού φυσικού περιβάλλοντος
  • βελτίωση των συνθηκών υγιεινής με εκσυγχρονισμό του αστικού εξοπλισμού
  • βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών και της εικόνας της πόλης για τους επισκέπτες
  • βιώσιμη διαχείριση σημαντικού ποσοστού των αστικών απορριμμάτων.

Το έργο θα ολοκληρωθεί σε εννέα μήνες και οι εργασίες θα εκτελεστούν υπό την εποπτεία της Εφορίας Αρχαιοτήτων πόλης Θεσσαλονίκης.

Loading