Δούρου: «Το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται μετά από δεκαετίες ασφαλές»

Στο Πεδίο του Άρεως περπάτησε το πρωί της Τρίτης (26/3) η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, συζητώντας με δημοσιογράφους για την καθημερινή προσπάθεια της περιφέρειας για την ανάταξη του σπουδαίου αυτού πνεύμονα πρασίνου καθώς και για όλες εκείνες τις πτυχές που καθιστούν σήμερα το Πάρκο «καθαρό, προσιτό, λειτουργικό».

propoli

«Παρά τη λάσπη που δεχθήκαμε, παρά τις λοιδορίες, παρά την παραπληροφόρηση, τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων, κάναμε μια στρατηγική επιλογή. Να μην λειτουργήσουμε παρασκηνιακά, επιλέξαμε τη σοβαρή, συστηματική δουλειά. Χωρίς τυμπανοκρουσίες. Και έτσι μέσα από συνέργειες με πολλούς φορείς, πολιτισμού, αθλητισμού, εκπαίδευσης, εμπορίου, καταφέραμε πολλά», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Σε μία μεγάλη βόλτα στο Πεδίο του Άρεως, η περιφερειάρχης, επικεφαλής αντιπροσωπείας της Περιφέρειας Αττικής μαζί με τους δημοσιογράφους βρέθηκαν στο ανακαινισμένο κτίριο Θεάτρου Άλσους – Οικονομίδη, περπάτησαν στους αναβαθμισμένους χώρους του Πεδίου του Άρεως, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παιδιά να αθλούνται και να διασκεδάζουν στο πλαίσιο του kids’ Athletics – αθλητικού προγράμματος που υλοποιείται από την περιφέρεια Αττικής και τον ΣΕΓΑΣ με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από Δημοτικά Σχολεία της Αττικής – και συνομίλησαν με πολίτες.

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, η περιφερειάρχης ευχαρίστησε διακριθέντες αθλητές, υπαλλήλους της περιφέρειας που βρίσκονταν στο χώρο προκειμένου να συντονίσουν αθλητικά δρώμενα ανοιχτά σε όλους τους πολίτες, που πρόκειται να διεξαχθούν στο Πεδίο του Άρεως στις 7 Απριλίου.

«Αποδίδουμε ένα Πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού»

«Περπατήσαμε σήμερα με τους μικρούς μας φίλους να αθλούνται, με τους υπηρεσιακούς μας παράγοντες και με το σύνολο της διοίκησης της περιφέρειας Αττικής, στο Πεδίο του Άρεως. Περπατήσαμε σήμερα και μετρήσαμε μικρές και μεγαλύτερες νίκες, που τις αποδίδουμε στους συμπολίτες μας που επί χρόνια είχαν στερηθεί από ένα Πάρκο ψυχαγωγίας, αθλητισμού και πολιτισμού. Έχουν πολλά να γίνουν ακόμα, αλλά είμαστε η εγγύηση ότι και θα γίνουν και θα υλοποιηθούν και το Πεδίο του Άρεως παραδίδεται μετά από δεκαετίες ασφαλές σε όλους μας», υπογράμμισε η Ρένα Δούρου.

Για το νέο πρόσωπο του Πεδίου του Άρεως μίλησαν επίσης η αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου, η εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Πάρκων και Αλσών, Βασιλική Λάσκαρη, ο διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, Αλέξανδρος Καλογερόπουλος και η γενική γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Πωλητών Υπαίθριων Αγορών Κρατών Μελών Ε.Ε., Κατερίνα Καντεράκη.

Το παρών έδωσαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, Θεόδωρος Σχινάς, ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, Χρήστος Καραμάνος, η αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Εύη Αποστολάκη, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος Μεταφορών, Επικοινωνιών και ΚΤΕΟ, Μαρία Χριστάκη, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Αναπηρίας, Βιβή Τσαβαλιά καθώς και οι περιφερειακοί Σύμβουλοι Φώτης Χρυσικός, Θανάσης Αλεξίου και Γιάννης Μοίρας.

Loading