sdr

Ζάχαρης: «Κροκοδείλια τα δάκρυα του κ. Δανιηλίδη για την εγκληματικότητα»

Δριμεία κριτική στον Σίμο Δανιηλίδη ασκεί ο υποψήφιος δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης, με αφορμή την εισβολή ληστών στο σπίτι οικογένειας στα Πεύκα.

propoli

Ο κ. Ζάχαρης τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι πολίτες απαιτούν ασφάλεια» και κατηγορεί το νυν δήμαρχο για «κροκοδείλια δάκρυα».

Αναλυτικά η δήλωση που έκανε ο Ηλίας Ζάχαρης:

«Δυστυχώς το τραγικό περιστατικό το οποίο συνέβη με την εισβολή ληστών στο σπίτι μιας οικογένειας στα Πεύκα δεν μας εκπλήσσει. Δεν είναι το πρώτο. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα του πολίτη, το οποίο αδυνατεί να ικανοποιήσει η επίσημη πολιτεία.

Όμως, η υποβάθμιση της ασφάλειας έχει ονοματεπώνυμο.

Ο Δήμος Νεάπολης Συκεών αποτελεί ένα γεωγραφικό έκτρωμα 13 τετραγωνικών χιλιομέτρων, που το 2010 που χωροθετήθηκε από το κέντρο της πόλης έως τα Πεύκα, έτσι ώστε να διασφαλιστεί η εκλογή ενός πολιτικού φίλου της τότε κυβέρνησης Παπανδρέου, στη θέση του δήμαρχου.

Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός της αστυνομίας επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ το 2016 προέβλεψε μόνο ένα αστυνομικό τμήμα στον δήμο με κατάργηση του Α.Τ. Νεάπολης. Ο κ. Δανιηλίδης δεν ήταν αντίθετος με τη συγχώνευση. Την ήθελε απλώς σε άλλο κτίριο, όπως δήλωσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2016 μετά την επίσημη παρουσίαση από τον τότε αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Τόσκα, του σχεδίου αναδιάρθρωσης των Αστυνομικών Τμημάτων Θεσσαλονίκης: «Εδώ και χρόνια παλεύουμε για μια τολμηρή θεσμική παρέμβαση στην κατεύθυνση της αναβάθμισης, βελτίωσης και ενίσχυσης της στελέχωσης και του μηχανολογικού εξοπλισμού των Αστυνομικών Τμημάτων, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη ορθολογικών συγχωνεύσεων και ίδρυσης νέων Τμημάτων που απουσίαζαν από την περιοχή μας»

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα το μοναδικό αστυνομικό τμήμα του δήμου να είναι εξαιρετικά δύσκολο να ανταποκριθεί στις ανάγκες των σχεδόν 100.000 κατοίκων του δήμου μας και να υποβαθμίζεται η ασφάλεια των κατοίκων, οι οποίοι έχουν μείνει εκτεθειμένοι στην εγκληματική δραστηριότητα.

Τα σημερινά δάκρυα του κ. Δανιηλίδη είναι κροκοδείλια γι’ αυτό περισσεύουν.

Προς το παρόν θέτουμε ένα ερώτημα:

Είναι αλήθεια ότι η αστυνομία πρόσφατα προσφέρθηκε να ιδρύσει μία μονάδα άμεσης επέμβασης στην περιοχή της Νεάπολης, αρκεί ο Δήμος της διαθέσει έναν χώρο στέγασης, αλλά η πρόταση δεν υλοποιήθηκε διότι δεν βρέθηκε ο χώρος;

Διότι αν είναι έτσι, όντως χρειάζεται παρέμβαση εισαγγελέα!

Εκφράζουμε την συμπαράσταση μας στην οικογένεια που δέχτηκε την επίθεσην και διαβεβαιώνουμε ότι θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ενισχύσουμε το αίσθημα ασφάλειας.

Είναι υποχρέωση μας!».

Loading