Ιωαννίδης: «Προσπαθώ να διαμορφώσω μία συλλογική πρόταση»

Για τον ενθουσιασμό και την ευθύνη με την οποία αναλαμβάνει ως νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δέλτα μίλησε στην εκπομπή της Μίνας Αφεντούλη στον flash 99,4 o Γιάννης Ιωαννίδης.

«Μεγάλη ευθύνη να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας. Αναλαμβάνουμε ένα Δήμο με αρκετά μεγάλα προβλήματα», είπε ο κ. Ιωαννίδης.

propoli

Επεσήμανε την αντίφαση που αντιμετωπίζει ο Δήμος Δέλτα όπως και πολλοί άλλοι Δήμοι της χώρας όπου η ανάδειξη των νέων Δημάρχων έγινε κατά το δεύτερο και όχι από το πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Υπενεθυμίζεται ότι η επικρατούσα παράταξη στο Δήμο Δέλτα διαθέτει 7 έδρες στο προς σύσταση Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ η δεύτερη παράταξη συγκεντρώνει 9 έδρες σε σύνολο 33 εδρών.

«Ουσιαστικά, δεν είναι μία απόλυτη απλή αναλογική. Από τη στιγμή που πήγαμε στη δεύτερη Κυριακή, τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Συνεπώς, δεν ξέρουμε ποια Κυριακή ήταν πιο σημαντική: η πρώτη, όπου έγινε η κατανομή των εδρών ή η δεύτερη κατά την οποία οι πολίτες επέλεξαν το Δήμαρχο και το πρόγραμμα του» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως ανέφερε, βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων που δρομολογεί το διυπουργικό νομοσχέδιο και περιλαμβάνει και τροποποιήσεις στην κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ.

Υποστήριξε ότι στην πλειοψηφία τους οι τροποποιήσεις που ψηφίστηκαν πρόσφατα είναι προς την σωστή κατεύθυνση.  «Η δυνατότητα ελέγχου της οικονομικής επιτροπής από την παράταξη του Δημάρχου, ο τρόπος ψήφισης του προϋπολογισμού και του τεχνικού προγράμματος και η συγκρότηση των νομικών προσώπων είναι στη σωστή κατεύθυνση. Αλλιώς θα υπήρχαν αρρυθμίες και αυτό θα έβλαπτε την ίδια τη ζωή του πολίτη» τόνισε.

Ωστόσο, όπως εκτίμησε ακόμη και κάποια ζητήματα από τις νέες τροποποιήσεις, θα αμβλυθούν. «Όχι όμως κατά ολοκληρία. Πάντα θα υπάρχει ο συγκεκριμένος αριθμός (σσ στο δημοτικό συμβούλιο) και οι Δήμαρχοι που εκλέχθηκαν από τη δεύτερη Κυριακή δε θα έχουν την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Οπότε θα υπάρχουν οι συγκερασμοί, θα υπάρχουν μοιραία οι συνεργασίες ως προς το θετικό πάντα.

Άποψη μου είναι να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις. Έχω έρθει σε επαφή με τους επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, που θα είναι στο Δημοτικό Συμβούλιο και προσπαθώ να διαμορφώσω μία συλλογική πρόταση ώστε να ανταποκριθούμε όλο το Δημοτικό συμβούλιο, η πλειοψηφία τουλάχιστον, σε αυτήν την ευθύνη που μας έδωσαν οι συμπολίτες μας. Ο Δήμος δεν μπορεί να διοικηθεί διαφορετικά με την υπάρχουσα κατανομή των εδρών και των δημοτικών συμβούλων» επεσήμανε ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως ανέφερε, έχει ήδη καταλήξει στο σκελετό του μοντέλου διοίκησης αλλά όχι και στο θέμα της τοποθέτησης των μελών του συμβουλίου καθώς αναμένει  τις εξελίξεις από το νομοσχέδιο.

 

«Η καθημερινότητα του πολίτη είναι η πρώτη προτεραιότητα»

Τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη θέτει ο νέος Δήμαρχος Δέλτα ως την πρώτη προτεραιότητα της νέας διοίκησης.

«Το ζήτημα της καθαριότητας, της ασφάλειας και της ρύπανσης του περιβάλλοντος είναι τα πιο κεντρικά ζητήματα. Υπάρχει σχέδιο για την επόμενη μέρα, το οποίο έχουμε καταστρώσει και το οποίο  πρόκειται να βάλουμε σε εφαρμογή. Θα πρέπει να δημιουργηθούν αναπτυξιακές διαδικασίες για την περιοχή» είπε.

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δέλτα επεσήμανε την ανάγκη για λειτουργία πολυδύναμου αστυνομικού κέντρου στην περιοχή της Ιωνίας, όπου όπως είπε, υπάρχουν πολλά προβλήματα παραβατικότητας.

Loading