Καθαριότητα, αστικές συγκοινωνίες και στάθμευση τα βασικά προβλήματα των Θεσσαλονικέων

Η καθαριότητα, οι αστικές συγκοινωνίες, η έλλειψη θέσεων στάθμευσης και το κυκλοφοριακό είναι τα βασικά προβλήματα για τους δημότες της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με έρευνα που παρουσίασε ο υποψήφιος δήμαρχος στον κεντρικό δήμο με την παράταξη «Θεσσαλονίκη Θετικά», Εφραίμ Κυριζίδης. Την έρευνα διεξήγαγε τηλεφωνικά η εταιρία Interview τις πρώτες μέρες του Νοεμβρίου σε δείγμα 650 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών.

propoli

Ο κ. Κυριζίδης σε συνέντευξη Τύπου τόνισε πως «η καθαριότητα, η βασική αυτοδιοικητική αρμοδιότητα των δήμων, είναι το κύριο πρόβλημα για τους δημότες. Δυστυχώς δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός από τη διοίκηση. Είναι στον αυτόματο πιλότο και στο φιλότιμο των εργαζομένων».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, οι ερωτηθέντες σχολίασαν πως τα έργα που απουσιάζουν από τη Θεσσαλονίκη είναι το Μετρό, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και το θαλάσσιο μέτωπο, ενώ ένας στους δύο κρίνει αρνητικά το έργο της δημοτικής αστυνομίας και δηλώνει πως δεν έμεινε ικανοποιημένος από την εξυπηρέτησή του σε υπηρεσίες του δήμου.

Παρόλα τα προβλήματα, το 86% των δημοτών δηλώνει πως δεν θα άλλαζε τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη για μια αντίστοιχη ζωή στην Αθήνα. «Ερχόμαστε για να κάνουμε τη ζωή των πολιτών λίγο πιο θετική» είπε ο κ. Κυριζίδης.

Αναφορικά με τα κριτήρια με τα οποία θα επιλέξουν δήμαρχο στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, η έρευνα έδειξε πως οι ερωτηθέντες επιθυμούν ο υποψήφιος να είναι καταξιωμένος επαγγελματικά, να είναι έντιμος και να έχει πρόγραμμα για το μέλλον.

«Δεν περιμένουμε ούτε τη ΝΔ, ούτε κανέναν άλλον κομματικό συνδυασμό να έρθει να δώσει στήριξη. Δεν συμφωνούμε με υποψηφίους που είναι αρεστοί στους πολιτικούς αρχηγούς» είπε ο κ. Κυριζίδης, σχολιάζοντας το γεγονός ότι μόλις το 6% των ερωτηθέντων επιθυμεί κομματική στήριξη σε υποψήφιο στις εκλογές του Μαΐου. Πρόσθεσε δε πως επιθυμεί για αντίπαλό του τον δήμαρχο, Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις προθέσεις του σε σχέση με το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του στις δημοτικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading