Και ο Γιώργος Ορφανός για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Διασπορά δυνάμεων της ΝΔ στο Δήμο Θεσσαλονίκης καθώς την υποψηφιότητα του για το Δήμο ανακοινώνει και ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Ορφανός.

propoli

Αν και το όνομα του Γ. Ορφανού φιγουράριζε ανάμεσα στους υποψηφίους για το Δήμο, ωστόσο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πρόταση στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη να διεκδικήσει τον δήμο Θεσσαλονίκης με τη στήριξή της ΝΔ, κάτι που επιβεβαίωσε σήμερα και ο ίδιος ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη.

Και ενώ ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί η τελική απόφαση του κ. Καϊτεζίδη για ενδεχόμενη υποψηφιότητα του στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Ορφανός έσπευσε να προγραμματίσει την επίσημη ανακοίνωση της δικής του υποψηφιότητας την ερχόμενη Παρασκευή.

Όπως ανακοινώθηκε, την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στην οποία θα ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για τη Δημαρχία του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι, στο συνεδριακό κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης” (αίθουσα Oλυμπιάς).

Συνωστισμός “γαλάζιων” υποψηφιοτήτων στο Δήμο Θεσσαλονίκης

Η διαφαινόμενη στήριξη της ΝΔ στον Ιγνάτιο Καϊτεζίδη επηρεάζει και τα σχέδια άλλων προσώπων που είχαν εκφράσει στο προσκήνιο ή το παρασκήνιο την πρόθεση τους να διεκδικήσουν το Δήμο Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ αυτών ο πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΚΜ Πάρις Μπίλλιας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες που μένει να επιβεβαιωθούν, θα αποσύρει το ενδιαφέρον του για τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή ο Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει προαναγγείλει ότι την ερχόμενη Τετάρτη θα επισημοποιήσει την απόφασή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος και θα παρουσιάσει το όνομα και το έμβλημα της παράταξης του.

Επίσης, εν αναμονή των εξελίξεων βρίσκεται και ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Σταύρου Καλαφάτη Μάκης Κυριζίδης, που έχει ήδη ξεκινήσει την προεκλογική του εκστρατεία.

Τέλος,  έτοιμος να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Θεσσαλονίκης στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 εμφανίστηκε ο πρώην νομάρχης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

 

Loading