Καμαρινός: «Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στην τοπική αυτοδιοίκηση»

«Δεν είμαι ουρανοκατέβατος στην τοπική αυτοδιοίκηση. Γνωρίζω τα θέματα του δήμου. Είμαι εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος, έχω διατελέσει αντιδήμαρχος» τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου και επικεφαλής της παράταξης «Ξεκινάμε από την αρχή» Ιωάννης Καμαρινός μιλώντας στην εκπομπή «Εγγύς της Πόλεως» του Γιώργου Αρίστογλου στο Alexandros Radio.

propoli

Εξηγώντας τους λόγους της παραίτησής του από την νυν διοίκηση ο κ. Καμαρινός έκανε λόγο για αναβλητικότητα και ανικανότητα της διοίκησης να διαχειριστεί τα θέματα του δήμου. «Συνολικά 20 άτομα έχουν αποχωρήσει από τη νυν διοίκηση- ανάμεσά τους και στενοί συνεργάτες του κ. Σούλα. Αυτό κάτι σημαίνει…» υπογράμμισε ο κ. Καμαρινός.

Ο δήμος Κορδελιού – Ευόσμου είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος στην Κεντρική Μακεδονία και ο δεύτερος με τον μικρότερο μέσο όρο ηλικίας. Στον δήμο υπάρχουν 18.500 μαθητές αλλά τα τελευταία δέκα χρόνια δεν έχουν χτιστεί σχολεία ούτε στο Ελευθέριο Κορδελιό ούτε στον Εύοσμο.

«Επί θητείας μου στην αντιδημαρχία Παιδείας κατασκευάστηκε το Πειραματικό Σχολείο, τρία νηπιαγωγεία, έγινε προσθήκη αιθουσών στο 11ο δημοτικό σχολείο. Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί για δύο δημοτικά σχολεία το 24ο και το 25ο αλλά το θέμα δεν προχώρησε. Σήμερα η διοίκηση ισχυρίζεται ότι έχει γίνει δημοπράτηση για τα δύο αυτά σχολεία. Αυτό δεν ισχύει.

«Μακριά από μένα η στείρα αντιπολίτευση»

Στο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο η διοίκηση έφερε το θέμα της γεωτεχνικής μελέτης των δύο σχολείων. Ξέρουμε πολύ καλά ότι δεν μπορείς να κάνεις δημοπράτηση αν δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία», είπε ο υποψήφιος δήμαρχος και τόνισε: «Μακριά από μένα η στείρα αντιπολίτευση για θέματα παιδείας, για θέματα που αφορούν τα παιδιά μας».

Ο κ. Καμαρινός τόνισε την ανάγκη λειτουργίας του εγκαταλελειμμένου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας στο Ελευθέριο Κορδελιό, που θα μπορούσε να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην περιοχή αλλά και στην ενίσχυση της τοπικής αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Στη δε περιοχή του Ευόσμου, είπε ότι θα πρέπει να γίνει μελέτη για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ.

Σχετικά με τη στελέχωση του συνδυασμού «Ξεκινάμε από την αρχή», είπε πως «υπάρχουν νέα και άξια στελέχη που έχουν όρεξη για δουλειά, που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο τους. Θέλουμε οι δημότες να μας εμπιστευτούν. Προσωπικά χρωστάω σε αυτόν τον τόπο γιατί με αγκάλιασε πολιτικά και επαγγελματικά…».

Loading