Παναγιώτης Αβραμόπουλος, Γιάννης Μπουτάρης, Ανδρέας Κουράκης (Φωτ. Αρχείου)

Κουράκης: “Ο Μπουτάρης εκθέτει τη χώρα και την πόλη μας”

Τα πυρά του κατά του Γιάννη Μπουτάρη εξαπέλυσε ο δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας» Αντρέας Κουράκης με αφορμή δηλώσεις του δημάρχου Θεσσαλονίκης για το μεταναστευτικό.

propoli

“Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στο μεταναστευτικό ζήτημα και οι δηλώσεις του στο εξωτερικό να μην είναι αντικρουόμενες με αυτές που κάνει στο εσωτερικό της χώρας  όπως αυτές που έκανε στις 16.10.2018 από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Εκθέτει τη χώρα εκθέτει και την πόλη μας» τονίζει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook ο κ. Κουράκης.

Ολόκληρη η ανάρτηση του κ. Κουράκη έχει ως εξής:

«Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός όταν αναφέρεται στο μεταναστευτικό ζήτημα και οι δηλώσεις του στο εξωτερικό να μην είναι αντικρουόμενες με αυτές που κάνει στο εσωτερικό της χώρας  όπως αυτές που έκανε στις 16.10.2018 από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Εκθέτει τη χώρα εκθέτει και την πόλη μας

Δεν πρέπει οι μετανάστες «να μάθουν ότι περνάνε καλά στη Θεσσαλονίκη», καθώς αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα να έρθουν ακόμα περισσότεροι, είπε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, μιλώντας από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου εχθές την Τρίτη 16.10.2018.

«Εμείς στη Θεσσαλονίκη θέλουμε να μείνουν», είπε μιλώντας σε συνέδριο της πρωτοβουλίας «6 Degrees» που διοργανώθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα στο Τορόντο του Καναδά. «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η Ε.Ε. των 300 εκατομμυρίων [σ.σ. ο πραγματικός αριθμός είναι πάνω από 500 εκατομμύρια] δεν μπορεί να απορροφήσει 5 εκατομμύρια απελπισμένους ανθρώπους από αυτές τις περιοχές», είπε ο κ. Μπουτάρης, αναφερόμενος και στην «ντροπή» της κατάστασης στα νησιά του Βορείου Αιγαίου. «Εμείς στη Θεσσαλονίκη προσπαθούμε να τους πείσουμε να παραμείνουν στην Ελλάδα· τους θέλουμε, για πάρα πολλούς λόγους», πρόσθεσε.(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ 06.10.18).”

 

Loading