Κ. Ζέρβας: «Η Θεσσαλονίκη έχει μείνει κολλημένη»

Την εκτίμησή του ότι «η Θεσσαλονίκη έχει μείνει κολλημένη τα τελευταία 20 χρόνια» διατύπωσε στην εκπομπή «Flash Magazino», στο Flash Radio 99.4 και τον Χρήστο Τσαλικίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επικεφαλής του συνδυασμού «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!», Κωνσταντίνος  Ζέρβας.

propoli

Ερωτηθείς ποια είναι τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η πόλη της Θεσσαλονίκης, ο Κ. Ζέρβας τόνισε:

«Τα προβλήματα της πόλης μας, του δήμου μας, είναι με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα πρώτον η καθαριότητα και δεύτερον το κυκλοφοριακό. Η καθαριότητα, βεβαίως, σε όλες τις εκφάνσεις και το κυκλοφοριακό όπου έχει να κάνει με τις αστικές συγκοινωνίες, με το διπλοπαρκάρισμα, με το πάρκινγκ, με τον ΟΑΣΘ. Τα προβλήματα αυτά λαμβάνουν πολύ μεγάλα ποσοστά, που αγγίζουν το 70% όσον αφορά την καθαριότητα, και πάνω από 60% σε ό,τι αφορά το συνολικό πακέτο με το κυκλοφοριακό».

Παράλληλα, όσον αφορά τα βήματα τα οποία πρέπει να γίνουν για να ξαναβρεί η Θεσσαλονίκη την αίγλη της, ο κ. Ζέρβας τόνισε ότι καταρχάς «πρέπει και μπορεί να βελτιωθεί πάρα πολύ η ποιότητα ζωής. Και για όλα αυτά πρέπει να φροντίσουμε εμείς. Πρώτα από όλα, οι δημοτικές αρχές. Αυτό το θέμα της καθημερινότητας, το οποίο αφέθηκε στο έλεος, νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο πρέπει να φροντιστεί. Γι’ αυτό κι εγώ λέω ότι το πρώτο μέλημα πρέπει να είναι η νοικοκυροσύνη, η ευταξία. Δηλαδή, όλα αυτά που έχουν να κάνουν με την καλύτερη λειτουργία της πόλης. Από εκεί και πέρα, η χαμένη περηφάνια των Θεσσαλονικέων θα έρθει αυτόματα».

Ακόμα, εκτίμησε ότι «η Θεσσαλονίκη ήταν σε πολλά πράγματα πρωτοπόρος και καινοτόμος, γεγονός που τελευταία έχει χαθεί. Έχει κολλήσει η πόλη μας κάπου στο 1997, από τότε που έγινε η Θεσσαλονίκη ευρωπαϊκή πολιτιστική πρωτεύουσα».

«Θέλει χρόνο για να γίνει η αποτίμηση της διοίκησης Μπουτάρη»

«Η αποτίμηση μιας διοίκησης θέλει κάποιον χρόνο για να γίνει. Διαχωρίζεται η πρώτη φάση της διοίκησης του Γιάννη Μπουτάρη, περίπου μέχρι το 2014-2015, και από εκεί και πέρα το υπόλοιπο στάδιο, που νομίζω όλοι, λίγο ή πολύ, -ακόμα και ο ίδιος ο δήμαρχος το λέει- ότι πλέον έχει χαθεί αυτή η κυριαρχία και σε εντυπώσεις και σε έργα και σε χάραξη πολιτικής», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, κληθείς να σχολιάσει τη θητεία του απερχόμενου δημάρχου.

Ακόμη, συμπλήρωσε ότι «πρέπει να δώσουμε, όπως έλεγε και ο Μιτεράν, χρόνο στο χρόνο, για να δούμε, τελικά, τι από κάποια πράγματα, που θεωρούμε ότι έγιναν καλά, ενδεχομένως να μην έγινε, ή τι από κάποια άλλα πράγματα, που έμειναν πίσω, ίσως και να είχαν και κάποια ιδιαίτερη αξία για την πόλη μας».

Loading